Ericsson felelősségvállalási jelentése

Az Ericsson kiadta 23. éves Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalási Jelentését, amely képet ad a vállalat felelős gazdálkodásáról az energia, a környezetvédelem, a klímaváltozás, és legfőképpen a kommunikáció terén.

(r)

A jelentés külön foglalkozik azzal, hogy az információs és kommunikációs technológia (IKT) miként teszi lehetővé az Egyesült Nemzetek 17 fenntartható fejlődési céljának elérését, a célok elérésének felgyorsítását is. „A célok egyértelműen mutatják az utat egy fenntarthatóbb világ felé, és az információs és kommunikációs technológia nagyszerű eszközt kínál ennek eléréséhez – mondta el Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. – Szeretnénk a 2015-ben elért lendületünket kihasználva folytatni azt, hogy mindenki élvezhesse a Hálózatba Kapcsolt Társadalom által biztosított lehetőségeket.”

Energiagazdálkodás, környezetvédelem és klímaváltozás
Az Ericsson kutatása szerint az IKT-megoldások akár 15 százalékkal is csökkenthetik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2030-ig, amely több, mint az EU és az USA jelenlegi teljes ökológiai lábnyoma.

2015-ben az Ericsson elérte célját. A saját ökológiai lábnyomából származó CO2 kibocsátását kétszeresével csökkentette olyan megoldásokkal, mint a smart grid (informatizált elektromos hálózat) vagy az intelligens szállítmányozás.

Az ügyfelek számára az olyan hardverplatformok, mint az Ericsson Radio System, az új szoftverek és a vidéki lefedettségi megoldások mind az ügyfeleknek segítenek az energiafelhasználásuk optimalizálásában.

2015-ben az Ericsson túlteljesítette a célját, amely szerint dolgozónkénti CO2 kibocsátását 30 százalékkal csökkenti – és mindezt két évvel a kitűzött céldátum előtt. Ez 42 százalék csökkenést eredményezett a 2011-es szinthez képest.

Felelős üzlet
Az Ericsson fenntarthatóság és vállalati felelősség iránti elhivatottságának középpontjában a felelős üzletmenet áll.

A jelentés azt mutatja, hogy az Ericsson-alkalmazottak 99 százaléka ismerte a vállalat Üzleti Etikai Kódexét. 2015-ben az Ericsson megfelelőségi forródrótját – amelyen a szabálysértések gyanúja jelenthető be biztonságos módon – megerősítették, hogy támogassa az iparban alkalmazott korrupcióellenes megoldásokat.

Az Ericsson már másodszor készítette el jelentését az ENSZ Üzleti és Emberi Jogok betartásának alapelveinek keretrendszere szerint, és továbbra is az egyetlen olyan telekommunikációs vállalat, amely ez alapján készíti el a jelentését.

Kommunikáció mindenkinek
2015 végére becslések szerint 20 millió embert fognak érinteni az Ericsson Technology for Good™ kezdeményezései.

A Connect To Learn, a Columbia Egyetem Földtani Intézete, a Millennium Promise és az Ericsson közös globális oktatási kezdeményezése már 22 országban indult el és több, mint 76 000 diák vesz benne részt. 2015-ben a Connect To Learn kezdeményezés Mianmarban, Indiában, Tunéziában és Srí Lankán indult el.

A mobil pénzügyi szolgáltatások alapvető fontosságúak lehetnek a pénzügyi és a társadalmi felzárkózás segítésében. 2015-ben az Ericsson támogatta az ASBANC szervezetet, Peru Nemzeti Bankszervezetét egy olyan kezdeményezésben, amelyben 2,1 millió peruinak – a teljes lakosság 7 százalékának – biztosítanak új generációs mobil pénzügyi szolgáltatásokat 5 éven belül.

Az Ericsson Response dolgozói önkéntes program idén már 15 éves. Az Ericsson Response eddig 40 programot támogatott 30 országban, és 2015-ben olyan helyeken telepítették mint Irak, Nepál, Sierra Leone, Dél-Szudán és Vanuatu.

·Az Ericsson kiadta 2015-ös Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalási Jelentését
·Az Ericsson az ENSZ fenntartható fejlődési céljait használja keretrendszerként a társadalomra gyakorolt hatásának méréséhez
·Az Ericsson Technology for Good™ (Technológiával egy jobb világért) kezdeményezései 20 millió emberre gyakorolnak pozitív hatást.
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976