Papír hulladék
Újradoboz, csomagküldéshez

A teret hódító online áruházak, csomagküldő szolgáltatások, napról napra bővülnek, terjednek. Kényelmes, költséghatékony, és egyre megbízhatóbbak. A csomagküldés viszont összetett feladat, hisz biztonságos csomagolás kell a küldeményeknek. Sokszor a túlságos csomagolás az áru átvételekor szemétbe kerülhet.

(r)

Több online áruházat is megkérdeztünk, hogy környezetvédelmi szempontból a csomagolást, hogy egyszerűsítik. A legtöbb esetben még csak nem is foglalkoztak érdemben a kérdéssel. De akadt nagyon leleményes példa is.

A csomagátvevő helyen a legtöbb vásárló a túlzottan nagy dobozból kiszedi a pár apró terméket, a kartondobozt majdnemhogy sértetlenül a maguk után hagyja. Ez rendben is van hisz a csomagátvevő helyen vélhetően ezeket a karton hulladékokat összegyűjtik és a szelektív hulladékgyűjtésnek megfelelően kezelik.

Örömünkre, több vállalkozás ezt a felesleges hulladékkezelést észlelvén az ilyen egyszer már használatos dobozokat, összegyűjti online áruházuk termékeinek csomagolására, postázásra használják fel.

Ennek köszönhetően egy kartondoboz, minimum kétszer teljesíti feladatát, biztonságosan eljutatja a terméket kétszer is a  vásárlóhoz. Persze a doboz már  nem gyári és elmondások szerint volt már visszajelzés a hanyag csomagolásra, de amikor környezetvédelmi, vagy anyagi jelentőségét az ügyfél is megismerte, a reklamáció ellenkezőjére fordult.

Az online áruház megsporolja a csomagolási költség jelentős részét, ezáltal a vásárló is. A doboz azonnal újrahasznosításra kerül saját funkciójában, hulladék nem keletkezik.

A rendszeren el lehetne gondolkozni, szervezettebb szinten is, hisz mindenki jól jár.
A kereskedő, a vásárló, a csomagátadó, és környezetünk is.

Egy kartondoboz akár tízszer is felhasználható, de tovább lehetne lépni még strapabíró bérelt csomagolással is."több éves Online áruház vezetése során előszeretettel használtuk, mi is használt karton dobozokat. Én a helyi postával egyeztettem erről, ahol a csomagátvételi munkaállomásnál rendszeresen nagy mennyiségű különféle méretű kartondobozok várták a kidobást. Amikor egy ügyfél postán veszi át a csomagot legtöbbször a csomagolásból kiszedi a rendelt terméket és a doboz a posta nyakán marad.
Én és még pár csomagküldéssel foglalkozó áruház a csomagolódobozok ilyen jellegű beszerzése mellet döntöttünk. Egyrészt ingyen van, másrészt a Postának sem okoz gondot, harmadrészt a majdnem tökéletes állapotú dobozok újra lettek hasznosítva."
nyilatkozta a Hobbyrendelés.hu volt üzletvezetője.


kapcsolódó linkek:
csomagolas.lap.hu

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2009-11-05 09:41:07] Bűdi Viktória
Mi is ezt a módszert alkalmazzuk itthon. Kapunk egy csomagot és a dobozába vagy tárolunk valamit, vagy csomagolunk bele ha küldeni kell valakinek valamit, esetleg, ha már teljesen használhatatlan akkor gyújtós lesz belőle, de ki nem dobom gyűlnek addig is a padláson!
[2009-11-07 21:56:54] Décsi Péter
Előbb újrahasználat, aztán ha már elöregedett, jöhet az újrahasznosítás, az újragyártott termékből újra doboz, és így tovább.
[2009-11-10 10:18:42] Borbás László
De sajnos sokszor az ún. töltőanyag a veszélyesebb /hugarocell golyók, idomok /.
[2009-11-15 11:22:36]
veszélyesebb és felesleges! Mellesleg azt is lehetne többször is használni.
[2009-11-15 12:10:40]
Kedves Szervezők,
a fenti hozzászólás az enyém, ám hírtelen inaktív lett a hozzáférésem, így elvesztek a pontjaim, és amint látom a személyazonosságom is. Mi történt???? Az gondolom csak a véletlen műve, hogy a nyertes címe hasonlít az enyémhez, csak a név nem ;)
Üdv:
Peti
[2009-11-15 18:00:50] Nem regisztrált felhasználó
Előre eldöntött nyertesek vannak, az a nagy helyzet!!
[2009-11-15 19:38:34] Dusza Márta
Kedves Peti! Kedves ismeretlen hozzászóló!
Nincsenek előre eldöntött nyertesek, azért is publikus a lista, ami a szabályok értelmében jelenik meg.

Az viszont felettébb érdekes, amikor valaki 1mp alat 11x cikket olvas el, majd a következő mp-ben megint 11db cikket képes elolvasni.

Ezeket a rendszer kiszűri, egyelőre nem tiltja, habár lehetne, de a szoftver folyamatosan nézi a felhasználók szokásait, és ahogy játszanak. Ha a játékosok között vannak olyanok, akik a fenti olvasási sebességgel dolgoznak (az adminisztrációs felület alapján egyértelműen a nyereményre hajtanak!) akkor fenntartjuk a jogot, hogy a többi játékos védelmére kiszűrjük ezeket.

Nincsenek előre eldöntött nyertesek. A portál nem erről szól. Nem gondolhatja bárki, hogy egy számológép, asztali óra, póló de akár egy 2 napos szállás miatt e kezdeményezést kockáztatjuk.
[2009-11-20 16:34:00] Góber Lili
igen :)
[2009-11-23 22:24:39] Nem regisztrált felhasználó
Sziasztok!

Én egy autoalkatrészeket is postázo zugloi cégnél vagyok raktárvezetö.Szeretném a segitségeteket kérni hol találnék kb.60cm hosszu 50cm széles és kb 50cm mgas ujrafelhasználhato dobozokat a csomagoláshoz.Heti kb százötven darab kellene sürgösen.akár telefonszám akár konkrét cég cime kellen.Köszönöm a segitségeteket.Szilágyi Attila emailcimem:wolverine4@freemail.hu
[2009-11-24 12:16:55] Dusza Márta
Kedves Szilágyi Attila!
Továbbítottam kérését egy céghez, aki az üres dobozokat nem tudja hová elhelyezni. Remélem lesz közöttük olyan méret, ami önnek is megfelel. Üdv, a szerkesztő

[2010-02-15 19:43:06] Veres Anikó
Mi is felhasználjuk a dobozokat tárolásra
[2010-05-24 15:06:14] Veszeli Géza
Sokáig használhatóak és praktikusak
[2011-11-09 10:29:57] Nem regisztrált felhasználó
Üdvözletem! Webáruházhoz keresek csomagolóanyagokat....minden megoldásra nyitottak vagyunk.agnestoth64gmail.com
[2011-12-05 11:13:45] Nem regisztrált felhasználó
Üdvözletem.Kedves Mérta!Csatlakoznék Silágyi A kéréséhez nekem is sükségem lenne 450~500x450~500x650~700 mm-es használt hullámpapír karton dobozra "azonnal" Válaszát előre is köszönve.Császár Zoltán tel:06202200568;mail:zcsaszar@tamisoft.com

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976