Elektronikai hulladék
E-hulladék kezelés Csepelen

A többnyire újrahasznosítható fémek (vas, alumínium, réz, nemesfémek) mellett szinte mindig tartalmaznak toxikus anyagokat (ólom, kadmium, higany, berillium, stb.) is, melyek szakszerűtlen kezelés esetén a környezetbe jutva tartós egészségi és környezeti károkat okozhatnak.

(r)

Többek között elektronikai berendezések hulladékának szétbontására, újrahasznosításával foglalkozik az Inter-Metál cégcsoport.

Egyre növekvő mennyiségben kerülnek ki háztartásainkból, képződnek üzleti tevékenységeink során hulladékká váló elektromos és elektronikai berendezések. E hulladékfajtára jellemző a rendkívül változatos anyagösszetétel: a periódusos rendszer elemeinek majd fele megtalálható bennük. A többnyire újrahasznosítható fémek (vas, alumínium, réz, nemesfémek) mellett szinte mindig tartalmaznak toxikus anyagokat (ólom, kadmium, higany, berillium, stb.) is, melyek szakszerűtlen kezelés esetén a környezetbe jutva tartós egészségi és környezeti károkat okozhatnak. E veszélyt felismerve az Európai Unió más tagországaival együtt Magyarország is külön jogszabályban rendelkezett az e-hulladékok gyűjtésére és kezelésére vonatkozóan. A jogszabály kimondja, hogy a hulladék tulajdonosának gondoskodnia kell az erre kijelölt gyűjtőhelyen vagy hulladékkezelő létesítménynél történő a lakosság számára térítésmentes leadásról.

A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melyek gyakorlati megvalósítására hulladékkezelő intézményeket bízhat meg.


Az Inter-Metál cégcsoport vállalatai 1999 óta foglalkoznak e-hulladék kezeléssel. A begyűjtést, szállítást és a hulladékok hasznosításra történő előkészítését az Inter-Metalex Kft. végzi, utóbbi tevékenységet központi csepeli telephelyén.
A veszélyes anyagok leszerelését és eltávolítását kézi bontással végzik el. A képcsöves berendezések kezelésére a német Vicor-technológiát alkalmazzák, melynek során speciális géppel felnyitják a képcsövet, majd a fénypor és vas alkatrészek eltávolítását követően kétféle, újrafeldolgozható üvegfrakcióhoz jutnak. A kézzel nem bontható nagy mennyiségű hulladék berendezések feldolgozását a napi 20 t kapacitású aprító-válogató gépsorral végzik.

A cégcsoport tagvállalatai valamennyi e-hulladékot érintő EWC kódra vonatkozóan rendelkeznek begyűjtési, illetve kezelési engedéllyel.
Forrás: http://www.intermetal.hu
[ Forrás: Inter-Metal Recycling ]Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2010-01-03 20:10:36] Németh Zoltán
Csepelt rosszul írták, véletlenül kisbetűvel
[2010-01-07 19:38:24] Németh Zoltán
köszönöm ezt is;)
[2010-01-18 18:52:44] Horváth Andrea
Jó tudni, hogy ilyen üzem is van!
[2010-02-03 16:09:32] pumukli9
Végre újrahasznosítható
[2010-03-04 20:01:32] Havassy Anna Katalin
És a Galvániszappal mi a helyzet?
[2010-05-27 21:06:07] Nem regisztrált felhasználó
No és mennyit fizetnek ha oda hordom az ilyesmit ? Mert tudatos vagyok, ezért más hasznáért nem dolgozok egy pillanatig sem.
[2010-11-28 21:45:08] Nem regisztrált felhasználó
Az olyanok, mint pl. az előttem hozzászoló ember miatt nem tud az emberiség egyről a kettőre lépni mert mindig csak magára gondol.
[2011-10-16 08:44:59] Nem regisztrált felhasználó
Senkinek nem kivánom azt, amiben nekünk részünk van, vasárnap reggelente 7 órakor a szörnyű zajra ébredeni, amit Önök csinálnak az ócskavasak dobálásával.Amit nem is szabadna, úgy látszik csak Önöknek lehet mindent!


Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976