Kirakat.Szelektiv.HU
Iskolákba praktikus gyűjtődobozok papír hulladéknak

Egyre több iskola csatlakozik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciójához. Az új iskolai félévben is folytatódik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciója, amelyhez már számos budapesti és vidéki oktatási intézmény (általános iskola és gimnázium) is csatlakozott.

(r)

Az iskolákba a dobozok kihelyezése folyamatban van, ugyanakkor már közel 100 darab gyűjtőbe történik a felesleges papír gyűjtése. Az akció keretében több száz tonna papír begyűjtését tervezi a két cég, amely több száz fa megmentését jelenti.

Miért jó ez az iskolának?

Az INEST Nonprofit Kft. a feleslegessé vált papír, mint nyersanyag hasznosítását propagálja, és közreműködik minél szélesebb körű begyűjtésének és feldolgozásának megszervezésében. Referenciáik között szerepel már például a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Sodexo Pass Hungária Kft, az Ernst & Young Tanácsadó Kft., a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési) Zrt., az Invitel Zrt., a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt, a PSZÁF stb. A Zöld Iroda Ellátó kizárólag környezetbarát iroda- és iskolaszerek forgalmazásával foglalkozik, webáruházában szinte minden megtalálható, ami egy környezetbarát iskola működtetéséhez szükséges.

Meghosszabbítják együtt a papír életét!
A két szervezet együttműködésének célja annak megakadályozása, hogy az oktatási intézményekben felhalmozódott iratok, a feleslegesen kinyomtatott lapok, jegyzetek vegyes hulladékként végezzék. A papírgyűjtési akció keretében az iskolában összegyűjtött magas minőségű irodai papírból az INEST Nonprofit Kft. hasznosítás során jó minőségű, 100%-ban reciklált alapanyagú háztartási higiéniai papírtermékek gyártását segíti. (Ellentétben az utcai szelektív szigetekben összegyűlt papírral, amelyekből általában csak alacsony minőségű kartont gyártanak.) Az INEST Nonprofit Kft. a Zöld Iroda Ellátó közreműködésével díjmentesen helyezi ki az iskolákban praktikus szelektív gyűjtőit, amelyeket igény szerint rendszeresen ürít is. A diákok pedig a program által tanulják meg az újrahasznosítás részleteit és lényegét, amelyben egy útmutató is segíti őket. (Ez a tájékoztató jelzi nekik például, hogy mit dobhatnak a gyűjtőbe és mit nem.)

Jó fogadtatás
Az akcióhoz eddig már számos budapesti és vidéki (pl. Nyíregyháza, Hajdúszoboszló, Fehérgyarmat stb.) általános iskola (pl. a 19. kerületi Ady Endre Általános Iskola, a 2. kerületi Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola stb.) és két gimnázium (pl. 21. kerületi Jedlik Ányos Gimnázium) is csatlakozott! A diákok számára még új a rendszer, amelyet igyekeznek minél előbb elsajátítani. Az INEST ezzel is támogatja a gyermekek környezetközpontú szemléletének kialakítását, amelyet a diák remélhetőleg otthonában is érvényre juttat. „Hiszünk abban, hogy a gyerekek számára jól működő környezetvédelmi programot kínálunk” – mondja az egyik budapesti általános iskola tanára.

További információkat talál az inest.hu, zoldellato.hu és a KÖVET Egyesület honlapján.

Már több mint 2050 fát megmentettek
Irodai papírból WC papír készítés
Iratok biztonságos megsemmisítése díjmentesen
Hosszabbítsuk meg a papír életét, együtt!
Papír.lap.hu
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2010-03-11 10:38:15] pumukli9
Remélem a mi iskolánk is csatlakozik hamarosan
[2010-03-15 23:39:52] Kócsó Ádám
Remélem a miénk is.
[2010-04-05 20:41:41] Tamás Eszter
Ó papirgyyűjtés super jó!
[2010-05-24 14:58:30] Veszeli Géza
Régen minden iskolában volt papírgyűjtés
[2010-05-29 17:46:13] Eszenyi Andrásné
Azok a papir(és egyéb:rongy, vas) gyüjtések minden évben voltak, és érdekes módon mindig tele volt az iskola udvar.Pedig szerintem régen is csak azt dobták ki ami már semmire sem volt jó. Most talán nem lenne?

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976