Vegyipari hulladék
Mosógolyó

A mosószer rengeteg vegyszert, tenzidet, enzimet, vízlágyítót, foszfátot, lúgot, fehérítőt, habképződés csökkentőt, szennylebegtetést elősegítő adalékot, és illatosító segédanyagot és kitöltő anyagokot tartalmaz. Nem csoda hogy áldásos tevékenységükkel szemben sokszor allergiás tüneteket okoznak.

(r)

Természetesen mondhatnák, hogy ezek a vegyi anyagok a mai civilizált társadalom szükséges velejárói. Ez így is van, de mérsékelt fogyasztás gondolatát érdemes megfontolni.

Mosógolyó egy termék, mely évek óta jelen van a piacon. A rossz tapasztalatokat itt is évről évre finomítják, javítják a hatékonyság érdekében.

Aki nem ismerné a terméket TV adásokból, azok biztos furán tekintenek a név hallatán. A termék lényege, hogy a mosást kevesebb, 50-80% os mosószer megtakarítással tudjuk elvégezni, közel változatlan eredmény mellett. Persze nem csodaszer. Nem helyettesítheti a megszokott vegyszeres tökéletes tisztaságot, fehérséget.

A makacs foltokat természetesen itt is elő kell mosni, hisz fehérítő vegyszereket nem tartalmaz. Az egy órás előáztatás macerásnak tűnhet, mint minden más környezetvédelmi tevékenység. Igen talán ebben a termékben is itt van a kulcskérdés, gyorsan, vegyszerekkel, környezetszennyező módon vagy lassabban, hagyományos módszerekkel, ugyanakkor pénztárca és környezetkímélő megoldással.

Ráérzünk a megelőzés gondolatára és tudunk spórolni erőforrásainkkal, vagy annyira belénk ivódott már a fogyasztás, hogy mindent bele alapon nem számít semmi más csak a drága időnk?

Ha tudunk élni a lehetőségekkel élünk, ha nem akkor bármilyen jó technológiát is kitalálhatnak nem fogjuk használni, mint a vízzel működő autót, a napenergiát, vagy szélenergiát. (bár itt érdekek is ütköznek)

Visszatérve a mosógolyó termék árára, alig éri el egy flakon mosószer árát.  Így érdemes megpróbálni, tudjuk e alkalmazni hétköznapjainkban. Az is lehet hogy nem. A gépzsíros, festékes ruhákat nem fogja rendbe rakni, de talán a többségében hétköznapi szennyesünket megfelelő mértékben tisztítja. És ha kell mellé rakni negyed mennyiségű vegyszeres, illatos kemikáliát, akkor is tudtunk csökkenteni a háztartási vegyszerek és a hozzátartozó csomagoláson.

A neten lehet kapni mosógolyót.

Mosógolyó.lap.hu
 Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2010-06-18 16:24:52] Katona Ferenc
Érdekes és jó ötlet ez a mosógolyó.
[2010-09-13 16:26:12] Nem regisztrált felhasználó
Én is találtam egy oldalt, ez a legjobb, a többi csak mókusvakítás. (szerintem)
index.hu/tech/hardver/fstr061003/ - 44k -
[2011-01-03 16:03:24] Nem regisztrált felhasználó
Én már több mint egy éve használom és rengeteg mosószert meg annak az árát megspóroltam,csak utána kellett nézni a neten jó pár infónak és megtalálni a legjobb felhasználási módot.
[2012-01-07 16:10:01] Nem regisztrált felhasználó
Kipróbáltuk. Mosás után ugyanolyan piszkos volt a ruha, mint előtte. A kerámia meg ásványgolyó csak a parasztvakítást szolgálja, tudományos alapja nincs - a napoztatás és egyéb ráolvasás szükségességéről nem is beszélve. Egyedüli mosóhatást a műanyag tok bütykei és a gömb súlya okoz - hasonlóan a sulykolófához, amivel hajdan a patakvízben mosószer nélkül a ruhát ütögetve mostak.
[2012-02-27 10:48:51] Nem regisztrált felhasználó
Én évek óta mosógolyót használok, pici mosószódával. A ruháink tiszták, és frissek. Rém egyszerű, praktikus, és olcsó. Arról nem beszélve, hogy nem vakarózunk tőle télen.
[2012-05-21 22:39:00] Nem regisztrált felhasználó
Vagy mosódió. Ezzel egy csepp kemikáliát sem kell használnunk a mosáshoz.

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976