ÖKO játék
Tiszta világ tiszta emberektől

Ha mindenki ilyen lelkesen, odaadással foglalkozna a hulladékokkal, akkor tiszta világban élhetnénk. Az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Környezetvédelmi Osztály megbízásából a Szelektív.HU környezettudatos foglalkozást rendezett a Montágh Imre Ált. Isk., Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában.

(r)

A Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola komplex oktatási intézmény, ahol az értelmileg sérült- tanulásban akadályozott, és halmozottan sérült gyermekek képzése folyik. Környezettudatos, játékos foglakozáson bizonyítottak, hisz a szelektív hulladékgyűjtéssel - és a hozzá kapcsolódó teendőkkel - teljes mértékben tisztában lévő gyerekek, remekül teljesítettek. Kitartó, következetes magatartásuk, megnyilvánulásuk bizonyítja az intézmény törekvéseit a környezettudatos szemléletre való oktatás területén is. Az iskolában a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos nevelés több ponton is megtalálható.

A nyári táborban 2010. július 14-én környezettudatos foglalkozást rendezett az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Környezetvédelmi Osztály megbízásából a Szelektív.HU. A PET palack hulladékok köré épített tematika elsősorban játékos módon vonta be a gyerekeket, hogy a könnyed foglalkozás sokáig emlékezetes maradjon. A gyerekek- remek hangulatban - közösen állták a feladatokat, élvezték a játékokat.

Egy palackpréselő – és palackdöntögető verseny , illetve a végén, egy általuk készített PET palack alapanyagú autó. Versenyeztetés keretében játékosan mutattuk be a gyerekeknek, hogy a hulladékok újrahasznosításához milyen alapfolyamatokra van szükség. A palackok tömörítése fontos lépés. A térfogat csökkentéséhez, a préselt palackokat fogaskerekek zúzzák össze, melyet egy lökdösődő, pattogó, gumifogakkal rendelkező labda szimbolizált. Következő feladatként a résztvevők egy autót készíthettek – szintén műanyag palackokból és kupakokból- mely a műanyag újrahasznosítás utolsó fázisát volt hivatott bemutatni, amikor is a hulladékból új termék készül. Ezeket az autókat a gyerekek saját maguk róbálhatták ki , melyet versenyen is indíthattak.

A több mint 30 gyerek igazán tiszta szívből vett részt a foglalkozáson, örömmel, játszottak, versenyeztek, építettek. Hatalmas lelkesedésük minta lehet mindenki számára. Ha mindenki csak fele ilyen lendülettel gyűjtené, tömörítené a PET palack hulladékokat, akkor már tiszta világban élnénk. Őszinte gondolataik, cselekedeteik tették színessé a napot.

A foglalkozás végén érdekes tollat, napelemes számológépet kaptak a gyerekek melyek egyébként ugyanúgy az újrahasznosítás folyamata által készültek. A toll- ajándékot a NetenVegyen.Hu ajánlotta fel csakúgy, mint a lökdösödő golyót a napelemes számológépet és a háztartási palackpréseket., amiért a szervezők külön köszönetet mondanak.
 Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2013-03-29 09:45:36] Esztergomi Baptista Szeretetszolgálat
A pet palack prés nagyon tetszik!
[2013-03-29 09:53:58] Esztergomi Baptista Szeretetszolgálat
Műanyag kupakokat gyűjt az Esztergomi Baptista Szeretetszolgálat, hogy rászorulóknak élelmiszert vagy gyógyszereket vásárolhasson a szervezet az árából. Ez azért is jó,mert így újrahasznosítás,szelektív gyűjtés és némi segítség lehet belőle!

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976