Mit ne csináljunk!
Kartondobozok szabálytalan gyűjtése

Nagy mennyiségben, vagy nagy terjedelmű kartondobozokat nem érdemes hulladékgyűjtő szigetekre vinni, hisz majdnem biztos hogy a kulturált elhelyezése nem megoldható.

(r)


Persze nagy dobozok is bőven beleférnének a hulladékgyűjtő sziget konténerében, de ahhoz alapos kb. maximum negyed négyzetméteres darabokra (25cm*25cm) kellene szétszabdalni, széttépni.

Hajtogatása sem javasol, mert ha be is tudjuk ilyen állapotban tuszkolni a konténer nyílásán, szinte biztos hogy a belsejében megpróbálja felvenni a hajtogatás előtti állapotot. Ezzel rengeteg meddő belső területet képez a konténerben.

A ilyen nagy mennyiségű nagy terjedelmű kartondobozok, több kilót is nyomhatnak, elszállításuk egy közeli papírgyüjtő telepre, vagy hulladéklerakó udvarba sem nehezebb mint a közeli lerakószigethez vinni és szabálytalanul a konténeren kívül elhelyezni.

Az ilyen konténeren kívül elhelyezett hulladék lerakása szabálysértés, szemetelés, sőt esetekben környezetszennyezés is lehet.

Hisz egy esős időben e hulladékok belemosódnak a talajban, más kimosott hulladék - mely ugyancsak szabálytalanul a gyűjtősziget mellé hányva - salakanyaga káros, gusztustalan, büdös hulladék sarat képezhet.

Nem is beszélve egy esetleges szeles időről, amikor a gondosan mellérakott hulladék  a közeli parkot, utcákat, kerteket telíti be.


Az ember és a szél közös munkája. Nem nehéz kitalálni kettő közül ki a felelős. A felelősséget érdemes ott keresni aki szelektív gyűjtés címen nem a konténerbe rakja a hulladékot,  illetve olyan hulladékot hord környezettudatosság címen ami nem oda való. Ezt egyszerűen szemetelésnek hívjákEz más szemszögből nézve sem enyhítő körülmény, Talán érdemes inkább a park megnyugtató látványába gyönyörködni. Vagy mégsem?


És most lehet várni míg eltakarítják, drága pénzen. Mindez egy szabálytalan hulladéklerakás miatt.
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2009-09-18 16:10:57] Nem regisztrált felhasználó
Nállam napi 15-20 kg kartos doboz termelődik , ha van valami tippetek hogy hova lehet lerakni(nem elégetni) ,akkor hajrá megfogadom a tanácsot .
[2010-08-09 14:39:39] Nem regisztrált felhasználó
Órák óta keresem a neten, hogy hova vihetném az építkezésünk során felhalmozódott szemetet. Hatalmas mennyiségű karton és műanyag csomagolóanyag, kiürült festékes doboz stb. várakozik a pincében. A "hulladékudvar", "hulladéklerakó", "papírgyűjtő telep" helyett konkrét címet szeretnék kérni. Esztergomban lakom. S.O.S.!
[2011-01-03 11:32:26] Nem regisztrált felhasználó
Én 10-15 nagy lapraszerelt bútorot vásároltam. A nagy kartonokat gondosan összedaraboltam a lakásban,(nálunk nem volt így kocsival elszállítottam a legközlebbihez) majd úgy belefért a szelektívbe! Ezt miért nem tudják megtenni emberek? Miért lusták? Örülök ha ezzel is segíthettem a világon! :) Üdv: T.Miki

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976