Műanyag hulladék
Fújt fólia

A folpackról, mint csomagolóanyagról olvashattak cikket olvasóink. Ebben leírtuk, hogy lágyítókat tartalmaznak, mely kioldva mérgező lehet.

(r)

Naponta sok levelet kapunk, nagyon örülünk minden visszajelzésnek olvasóinktól. Így történt ez a napokban is. Egy magyar fóliagyártás tulajdonosa írt, és mi közzétesszük az e területen végzett fejlsztésüket, ami mint írja világviszonylatban is jelentős.
 
Tökéletes fólia akkor gyártható, ha minden paraméterét tekintve (vastagság, hőmérséklet, anyagszerkezet, sebesség a kerület mentén…) homogén anyag lép ki a szerszám állandó méretű résén egy intenzív és egyenletes hűtéssel rendelkező térbe.A fólia gyártására leginkább elterjedt és széles körben preferált eljárás a fólia fúvás. A leggyakrabban alkalmazott fólia fúvó gépek segítségével általában ±15–20% tűréssel tudunk fóliát gyártani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy elméletileg 20 mikronos fólia gyakorlatilag 16 és 24 mikron közötti vastagságú. A leggyengébb láncszem hasonlatnak megfelelően, ez a fólia csak a 16 mikronos keresztmetszetnek megfelelő teherbírású, vagyis a teherbírása megegyezik egy olyan fóliáéval, amely mindenhol 16 mikron vastagságú. Ezzel a technológiával gyártott fólia rengeteg anyagtöbbletet tartalmaz, mely egy pontosabb gyártási eljárással kiküszöbölhető és a fóliánk teherbírása nem csökken.
Ezen meggondolások alapján kezdtük el azt a fejlesztő munkát melynek eredménye egy olyan technológia, mely az anyagtöbbletet megszüntetése mellett növeli a fólia teherbírását. Ezen új technológia segítségével a fólia tűrése ±1–2% között tartható, és a fólia szövetszerkezete pedig a teherbírás szempontjából egy kedvezőbb orientáltságú hálós struktúrát képez, melynek következtében a mechanikai mutatók 10–15%-kal növekszenek.
Az új technológia esetén tehát a fenti névlegesen 20 mikronos fólia egy névlegesen 17,5 mikronos fóliával kiváltható. Ha azonban figyelemben vesszük a kedvező szövetszerkezeti változásokat, akkor egy 16 mikronos fólia is tökéletesen helyettesíti a korábbi 20 mikronos fóliát. Az új technológia segítségével tehát körülbelül 25–30% anyagot takaríthatunk meg, s ennek következtében világviszonylatban több millió tonnával kevesebb hulladékkal terheljük a környezetünket. Pelcz Antal ügyvezető igazgató
Forrás: www.drpack.hu Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976