Kampányok
Jöjjenek Évadnyitó Színházi Fesztiválra

Kedves Olvasóink, Barátaink, Ismerőseink! Kint leszünk mi is az Andrássy út és Nagymező utca sarkán 2010. szeptember 18.-án szombaton 10.00-22.00-ig a Merlin Energia Dimenzió fesztiválján. Várunk minden bátor látogatót, aki szeretne fotózkodni Tidy man-el!

(r)

A III. Évadnyitó Színházi Fesztivál keretében ismét egész napos programokkal várják az érdeklődőket az alábbi civil szervezetek és design műhelyek a MERLiN ENERGiA Dimenzióban.

BAD
A Bicycle Art and Design (BAD) továbbra is összetartó csapatával (Bagaboo, Felvarrom, Rota, Cangira) bütykölhetsz napközben workshop keretében bicajalkatrészekből hasznos és haszontalan tárgyakat, lesz móka-kacagás!
www.bicycle-art-design.hu

CEEweb
A CEEweb a Biológiai Sokféleségért a közép- és kelet-európai régióban tevékenykedő természetvédő civil szervezetek nemzetközi hálózata. Küldetésünk a biológiai sokféleség megőrzése a fenntartható fejlődés elősegítésén keresztül. Szervezetünk Magyarországon bejegyzett közhasznú egyesületként működik, 1994-ben alakult.
www.ceeweb.org

CO2NTRA
A Co2ntra az első és vezető szén-dioxid kibocsátás ellensúlyozó Magyarországon. A meglévő tudományos hátterünkkel és piaci tapasztalatunkkal és szakértelmünkkel, igazi és teljes szolgáltatást nyújtunk a szén-dioxid kibocsátás megváltásához, a felméréstől egészen a kibocsátás megváltásának kommunikációjáig. A Co2ntra-nak hiteles története és partnerei vannak, mint pl. Sziget Fesztivál, ARC Kiállítás, Magyarország Külügyminisztériuma, HCB - Hungarian Convention Bureau, Kreatív Csoport, Hajtás Pajtás, stb.
Az Andrássy úton egy klímajáték segítségével ismertetjük meg a látogatókkal a klímaváltozás várható káros hatásait, illetve egy interaktív játékban - elsősorban kicsik számára - nyereményeket ajánlunk fel.
www.co2ntra.hu

LEVEGŐ MUNKACSOPORT
Budapest 2025. Milyen lesz a jövő fővárosa? Gyere el a sátrunkba az Autómentes hétvégén és nézd meg!
Ezen kívül ingyenes környezetvédelmi tanácsadással és játékokkal várunk a Levegő Munkacsoport standjánál.
www.levego.hu

LOFFICE - közösségi munkatér és kulturális befogadóhely
A LOFFICE egy újfajta iroda szemlélet (coworking) meghonosítója. Egy loft épületben kialakított közösségi munkatér, amely installációival, kortárs festményeivel, ipari hangulatával és a belső tér nyújtotta élménnyel inspirálja az itt dolgozókat. A LOFFICE a kreatív- és az üzleti szféra metszéspontján elhelyezkedő olyan zöld ház, ahol adottak a munka, a kapcsolatépítés és a kikapcsolódás feltételei, ahol mindenki megtalálja a tevékenységéhez leginkább illő teret, legyen az munkaállomás, tárgyaló, rendezvény terem, kiállítótér vagy egy finom kávé a teraszon.
www.loffice.hu

LUSH
Ne gyártsd a szemetet! A Merlin Energia Dimenzió ligetes kertjében a Lush* extravagáns öltözetet viselő modelljei arról beszélgetnek az érdeklődőkkel, hogy az emberek ész nélküli, túlzott mennyiségű nejlontáska használata milyen gyorsan és milyen következményekkel károsítja környezetünket.
*angol szó, melynek jelentése buja, zöld, friss - mi ezt képviseljük!
www.lush.hu

MAGYAR MADÁRTANI EGYESÜLET (MME)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hazánk legnagyobb, 10 000 tagot számláló kiemelten közhasznú természetvédelmi civil szervezete, több mint 35 éves fennállással. Célunk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködünk a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkéntesek bevonásával természetvédelmi kutatásokat, védelmi akciókat hajtunk végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendezünk, kiadványokat jelentetünk meg.
Várunk Téged is az MME standján szombaton, ahol természet- és madárvédelmi kérdésekre kaphatsz választ, Madárbarát kert programunkról érdeklődhetsz, és válogathatsz madaras tűzzománc kitűzőinkből és sokféle kiadványunkból is!
www.mme.hu

MAGYAR TERMÉSZETVÉDŐK SZÖVETSÉGE
A Klímaőrjárat diákvetélkedő legjobb képregényei, 'Hogyan spórolhatunk energiát és pénzt otthon?' kiállítás, éghajlatvédelmi játékok kicsiknek-nagyoknak, és számos ingyenes kiadványunk egészséges élelmiszer, természetvédelem, bankfigyelő témában. Nyereménytotó!
www.mtvsz.hu

TELEP
A Telep egy összművészeti befogadótér Gozsdu E udvarában. Missziója, hogy minél többféle műfajt és stílust mutasson meg, beindítva ezzel az emberek fantáziáját és felszabadítsa kreatív energiáikat. Programjaira a sokszínűség jellemző. Rendelkezésére álló kiállítótermében változatos képzőművészeti kiállításokkal várja az érdeklődőket. Az udvaron a filmművészet klasszikusaitól kezdve, az alternatív kísérleti alkotásokon át, hazai és nemzetközi rövidfilmekkel szórakoztatja szabadtéri közönségét. A filmklubbok mellett zenével (S10 SoundSystem), vizuális élményekkel (Fényszigor, Rakéta Csoport), workshopokkal (Kukuri Crew) és szombati gyereksarokkal (Display) várja a kulturális élményekre szomjazó közönséget. A forró nyári éjszakákon frissítővel vár mindenkit a Godot Kávéház jóvoltából működő TelepPult. Telepedj Te is!
TELEP stand workshopok:
Csajbringa: bicó összerakás, pimpelés, tanácsadás; G. G.: Vázze - váz design; Street Art: élő festés (résztvevők: Metal Guitar Dsgn, Tóth Balázs, Orosz Richárd, G: G., Stark Attila); 1MIND1: Muskotál Dénes recycle ékszer-workshopja
Összművészeti kiállítások
Installációk: Keresztes Zsófi: Palinta c. kiállítási anyaga; Juhász Balázs: tér-installáció; Rabóczky Judit: fém szobrok; Fock Máté: fém szobrok; Babos Zsili Bertalan: szobrok
Festmények: Korcsmár Eszter, Vágó Szabolcs, Szilágyi Rudolf, Horváth Roland, Verebics Ági, Péterffy Ábel
Fotók: Tóth Barnabás: Betyárdűlő c. sorozat; Busák Péter: Friends c. sorozat; Komlós Ádám: makro fotók; Szmolka Zoltán
www.telep.godot.hu

STYLEWALKER NIGHT
A Stylewalker Night dizájn üzletei kitelepülnek válogatott kollekcióikkal, hogy ezáltal népszerűsítsék a magyar divattervezők és iparművészek munkáit. A cél, hogy a magyar dizájn termékek teret nyerjenek az emberek mindennapjaiban. A Stylewalker Night elsősorban kultúrmissziót tölt be. A late night shopping party keretén belül programokkal várják az üzletek a látogatókat, és pont ezért ez egyfajta ‘közönségtalálkozó‘. Amíg az Autómentes Nap a tudatos járműhasználatról, addig a Stylewalker Night a tudatos vásárlásról szól.
www.stylewalker.hu

TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETE
A Tudatos Vásárlók Egyesületének célja, hogy Magyarországon népszerűsítse és támogassa a környezettudatos vásárlói magatartást, az etikus (környezetileg és társadalmilag felelős) vásárlást és vállalati tevékenységet, a fenntartható fogyasztási és termelési mintákat, az ökoszociális piaci érzékenységet, illetve a vásárlók jogainak és kötelességeinek ismeretét.
Kincskereső Zöldtérkép - foglalkozás és játék a Zöld Térkép megismertetésére. További info és jelentkezés a játékra a tve@tve.hu email címen, valamint a helyszínen.
www.tudatosvasarlo.hu

VÉDEGYLET
A Fair Trade és a Védegylet általános bemutatkozása könyvekkel, tárgyakkal, fotókkal. Nem a hatalmat akarjuk megragadni, hanem az emberek képzeletét!
A Védegylet jelszavában ott a felismerés, hogy remélni csak azt lehet, amit el is tudunk képzelni. Azt szeretnénk, ha élhető várost és vidéket teremtenénk és hagynánk utódainkra. Feladatunknak tekintjük a közvélemény tájékoztatását, a döntéshozók meggyőzését, a Jövő Nemzedékek képviseletét. A Védegylet sokszínű ökopolitikája komplett világnézetet, ökofilozófiát takar, a pártpolitikai frontvonalakon túlra mutat. Túllép a hagyományos 'zöld' környezetvédelmen, tevékeny a Zengőtől a nemzetközi kereskedelem témájáig, a fenntartható mezőgazdaságtól az egészségügyig, azért küzd, hogy Magyarországon a demokrácia ne csak papíron létezzen.
A Védegylet 2000-ben jött létre, amikor a tiszai ciánszennyezés országszerte sokkolta az embereket, és sokakat ébresztett annak tudatára, hogy nem így képzeltük a magunk és gyermekeink jövőjét. Szakértünk és lobbizunk, de ha kell, utcai akciókat szervezünk vagy köztársasági elnököt javaslunk, ott vagyunk mindenhol: nyakkendőben, utcán, fán.
www.vedegylet.hu

 Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976