A Szelektív.hu információi
Külföldi tulajdon lesz a Szelektív.HU?

Meglehet, hogy megint egy magyar ötlet, egy magyaroknak szóló hasznos információkat közvetítő rendszer esetlegesen külföldi színek alatt folytatja pályafutását. Hogy mi lesz ha más nemzet használja a magyar ötletet? VAGY MÉGSEM?

(r)

A Szelektív.HU portált 2003-ban álmodta meg Szabó Attila Vajk, Akkoriban még csak éppen csak elkezdtek szállingózni a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos hírek, tájékoztatók, és az általános tudatformálás. Sokan értetlenkedve nézték, hogy ez mi és mi értelme. Mára már a hulladékkezelés a legfontosabb kérdések közé tartozó ágazat, sőt mondhatjuk üzletág. 2008-ban jutott el oda a magyarországi hulladékgazdálkodási szakma, hogy komolyabb tudatformálási kampányokkal kell bombázni a tisztelt polgárokat, hogy az Európai Unió elvárásainak és az újrahasznosítási kvótának megfelelő eredményeket elérjük.

Volt is pár meglehetősen drága, sokak által már nem is emlékszem kampány, amire több száz millió ment el a köz pénzéből. Az emberekben viszont a mai napig rengeteg kérdés maradt és a lelkesedésük is alábbhagyott. Ahol lehet a gyűjtőszigetek megszüntetése-áthelyezése miatt gyűjtenek aláírásokat. Illetve a multik kiszámíthatatlan hulladékfelvásárlási üzletpolitikájuk veri ki a biztosítékot sokakban. Akkor még nem beszéltünk a mindennapos jelenséggé vált kukafosztogatásról, amit mára már kisteherautóval, ipari szinten művelnek.
 
kukafosztogatás kisteherautóval

Az információk után meg kutasson szüntelen az ember, ha már az órásplakát reklámja nem igazán mondja meg mit csináljon a polgár. Nagy vonalakban tudjuk, van 5 féle anyag és azt a megfelelő színű kukába dobjuk. De az igazság másik oldal az, hogy a lakosság nap mint nap nem csak öt fajta hulladékkal találkozik. És a nylon zacskó sem nylon zacskó már manapság. Tiszta anyagismeret tantárgy szükségeltetik az átlag polgárnak is, hogy megtudja mit dobhat, hova. Így, hogy jutunk el arra a szintre, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés tényleg jól szelektált hulladék és minimális szemét fogalmát elégítse ki?

Nem csoda, hogy az elmúlt években a házához menő szelektív hulladékgyűjtés is fegyelmezetlenséggel volt egyenlő mind hulladéktermelő lakosság részéről és hulladékot elszállító vállalkozások részéről is. És a jól beharangozott, optimálisan kitalált rendszerből szó szerint eltűntek a résztvevők de még a kukák is sokszor.
 
"A legérdekesebb tapasztalat, amikor hulladékszállító cég abban az utcában, ahol központja is székel nem vállal hulladékszállítási szolgáltatást."

Külföldi tulajdon lesz a Szelektív.HU? "A tudás hiányában pusztul ez az iparág és ideje helyreállítani!"

A Szelektív.HU portál pont ezt az információt szeretné átadni az embereknek. Az interneten egy gondolat a keresőbe írva és rögtön előjön a kért információ. Sőt, esetünkben túl sikeresen is, hisz valamikor akkor is a keresés eredménye lesz a Szelektív.HU ha az adott információ nem is található meg. Ekkor a lelkesedéssel még rendelkező állampolgár kérdez és választ lelkesedésből megkapja.
Belátható, hogy országos szinten egy ilyen információ közvetítés nagyobb felelősség, mint amit lelkesedésből lehet vállalni. Ezért döntött úgy a portál tulajdonosa, hogy megkeresi a megfelelő, szakmai kompetenciával rendelkező, méltó utódját eme információs központi portálnak. A várt eredmény meg is érkezett hisz valós tárgyalás boncolgatta ennek a lehetőségét.

Ahogy kis hazánkban lenni szokott külföldi cégek is ott leselkednek és keresik, kutatják a lehetőségeket. Magyarország olyan alapötletekkel van tele, amire az éhes idegenek röptében lecsapnak. Miért ne lenne ez másképp egy központi információs oldallal? Ami magyarnak több hónapos fontolgatásába, gondolkodásába kerül az egy tengerentúli multinak csupán napi rutinként kerül az íróasztalára felismerve a vissza nem térő lehetőséget.
(Az is igaz, hogy ennél nagyobb volumenű és mulandóbb dolgokról a magyar pedig egy tollvonással tud dönteni. szerk.)

Így történik? Meglehet, hogy megint egy magyar ötlet, egy magyaroknak szóló hasznos információkat közvetítő rendszer esetlegesen külföldi színek alatt folytatja pályafutását. Hogy mi lesz ha más nemzet használja a magyar ötletet? Lehet, hogy vállalati politikájába jól jön egy kis PR, miközben hasznos információkat közvetít. Lehet, hogy tényleg komolyan gondolja. De lehet jó üzleti befektetés és 1 év múlva a magyar visszavásárolja dupla áron, ami egyébként az Övé lett volna. Vagy Mégsem és most új dolgok jönnek? ÚJ és JÓ DOLGOK?!
 

Miért nem tetszik ez a kép?
Külföldi tulajdon lesz a Szelektív.HU?
magyar valóság 2012.05.21
1. A látvány önmagában csúnya!
2. A dobozokat az első Májusi eső péppé ásztatja és még csúnyább látvány lesz
3. Ha nem az eső áztatja a szét akkor a szél fúja szét ami még még csúnyább.
4. A dobozok eredetileg kitűnő állapotban még különösen beavatkozás nélkül is  feldolgozás nélkül újrahasználhatóak lettek volna!
5. Ha ekkora kupac kerül kirakásra akkor a többi kupac már magától jön.
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976