Sajtóközlemények
Óriásmozaik műanyagkupakból 600 négyzetméteren

A hazánkban egyedülálló kupakmozaik 2012. június 5-én a Környezetvédelem Világnapján Hódmezővásárhely strandján fog elkészülni mintegy hatszáz négyzetméteren. A helyszínen 28 intézmény tanulói rakják majd a kupakot.

(r)

A közlemény megjelenését a www.uvegmozaik.hu tette lehetővé. Magyarország vezető üvegmozaik forgalmazója.

Cél: felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára

A sajtóbemutató időpontja: 2012. június 5. 12 óra
A sajtóbemutató helyszíne: Hódmezővásárhelyi strand 6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u.1.

Közel kilencszázezer műanyagkupakot gyűjtöttek össze több mint félév alatt hódmezővásárhelyi és a térségben élő diákok, családok, önkormányzati dolgozók, intézmények munkatársai annak érdekében, hogy a 2012. június 5-én, Környezetvédelem Világnapja alkalmából egy különleges, egyedülálló óriásmozaik létrehozásával felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a természeti kincsek védelmére.
 
Rekordméretű óriásmozaik műanyagkupakokból
                                          (Illusztráció)

A környezetvédelem a társadalmi szerepvállalással párosul abban a programba, melyet a hódmezővásárhelyi Zöld Kapocs Munkaközösség a Bodnár Bertalan Oktatóközpont hívott életre. A program keretében még 2011. októberében arra kérték a város és a környező települések lakóit, intézményeit, iskoláit, hogy műanyag kupakok gyűjtésével kapcsolódjanak a 2012. június 5-ei Környezetvédelmi Világnap helyi eseményéhez. A gyűjtésben több mint ötezer ember vett részt. Az összegyűjtött kupakokból – közel 900 000 db – egy óriás mozaikképet raknak ki a szervezők a hódmezővásárhelyi strand területén, felhívva az ország figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a környezet megóvására. „Annyi kupak gyűlt össze, hogy ezzel meg lehetne tölteni a város strandján lévő nagymedencét – hívja fel a figyelmet Walterné Böngyik Terézia a Zöld Kapocs Munkaközösség vezetője, a program egyik ötletgazdája.

„A környezeti nevelés az oktatás fontos része városunkban, oktatási intézményeinkben környezeti nevelők segítenek a szemlélet erősítésében. Minden évben kiemelten kezeljük a Környezetvédelmi Világnapot, és valami újító ötlettel, különleges módon szeretnénk felhívni mindenki figyelmét természeti értékeinkre és ezek megóvásának fontosságára. Úgy véljük, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az egyik kiemelt szelete annak a tevékenységnek, mellyel már a hétköznapjainkban is beépíthető a környezettudatos gondolkodás” – tette hozzá az ötletgazda.

A környezetvédelem oktatásban való megjelenítése kiemelt szempont a program kapcsán, nem véletlen, hogy a gyűjtésben a legnagyobb eredményeket a gyerekek, diákok és családjaik érték el. „A gyerekek szokásai fiatal korban még nem rögzültek, így e közös tevékenységgel a helyes szokások kialakítását segíthetjük” – mondta el Horváth Zoltán, a Bodnár Bertalan Oktatóközpont vezetője, a program másik ötletadója. „Úgy gondoljuk, hogy mindazok, akik részt vesznek a programban érzik, hogy magánemberként is sokat tehetnek az egészséges környezet megóvásáért. A mártélyi holtág kupakmozaikként való megjelenítése, a természeti szépségek iránt érzett felelősségtudatot alakítja ki és emeli közösségi üggyé.” – teszi hozzá a vezető.

A hazánkban egyedülálló kupakmozaik 2012. június 5-én a Környezetvédelem Világnapján Hódmezővásárhely strandján fog elkészülni mintegy hatszáz négyzetméteren. A helyszínen 28 intézmény tanulói rakják majd a kupakot. A különleges akció azonban túlmutat a környezetvédelem ügyén és további jó célokat is szolgál. A kép lebontását követően a kupakok beváltásából befolyt összeget a szervezők a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére Magyarország első passzívházként felépülő lakóotthonának támogatására ajánlották fel.Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976