Környezettudatos
Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Az idén immár ötödik alkalommal vehetünk részt a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen.

(r)

A szervezők ugyanis megingathatatlanul hiszik, hogy a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földet néhány jó kezdeményezéssel, összefogással nagyon is élhető bolygóvá tehetjük. Ezért az idei Egyetem célja, hogy a lehető legszélesebb közönség megismerje az ökopolitikai gondolkodást. A július 31-től augusztus 5-ig tartó rendezvényen megmutatkozik, a mindennapjainkban mit tehetünk azért, hogy a föld véges erőforrásait ne aknázzuk ki teljesen, és hogy a közösségi döntéseket miként tudjuk ilyen irányba befolyásolni. A táborban elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek közösségépítő programokat, workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket, melyek sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok, esti bulik lazítják majd.
 
ÖKOegyetem - szelektiv.hu

A Nyári Egyetem órarendjét úgy állították össze a szervezők, hogy minden időszakos hallgató találjon ínyére való előadást. Augusztus másodikán például az Euro(pa) projekt jövőjéről fog beszélni Reinhard Büttikoffer EP képviselővel Fokasz Nikosz egyetemi tanár, és Róna Péter közgazdász, az MMB felügyelőbizottságának tagja, és a rendezvény egyik támogatójának, az Ökopolisz Alapítványnak társelnöke. Somfai Ágnes, a Fővárosi Közgyűlés LMP-s képviselője augusztus harmadikán arra vállalkozik, hogy a városi terek kreatív használatáról beszélgessen, Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője pedig a kulturális átalakulásról diskurál az érdeklődőkkel. A Krétakör egyébként az IllumiNation című, a berlini bienálén bemutatott projektjét is a bodajki nézőközönség elé viszi. Augusztus 4-én az Egyetem vendége lesz Guy Standing egyetemi tanár, az alapjövedelem egyik kidolgozója, aki Tamás Gáspár Miklóssal az állampolgári alapjövedelem szociális intézményrendszeréről fog előreláthatóan nagyon izgalmas beszélgetést tartani. Kaufer Virág moderálásában nemcsak a fejlesztéspolitika és a globális igazságosság kapcsolatáról hallgathatunk meg majd panelbeszélgetést, hanem a volt LMP-s országgyűlési képviselő egy laza órában a Fonóban azt is megmutatja, hogyan lehet színes fonálból apró virágokat, gyümölcsöket kötni.

A Nyári Egyetemre regisztrálni, valamint a részletes programot böngészni a rendezvény honlapján lehet: http://greenacademy.hu
Időpont: 2012. júl. 31-aug. 5.
Helyszín: Bodajk, Tölgyes Tábor
Regisztráció és program: greenacademy.hu
További információ: mangel.koppany@greenacademy.hu

Szervezők, támogatók:
Az 5. Ökopolitikai Nyári Egyetemet az Ökopolitikai Műhely Alapítvány (okopolmuhely.hu) szervezi, a Green European Foundation (gef.eu) és a Zöld Szabadegyetem Egyesület (greenacademy.hu) együttműködésével. A rendezvény támogatói a Heinrich Böll Alapítvány (boell.eu), az Európai Zöld Párt (europeangreens.eu) és az Ökopolisz Alapítvány (okopoliszalapitvany.hu), melyek a programok szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vállalnak.

Együttműködő partnerek: Krétakör, TedX;
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976