Környezettudatos
Bambuszból display? Igen!

TERMÉSZETESEN A MOBILPRESENT Kft. -től. Az összecsukható és hordozható mobil installációk Magyarországi kínálatba elsőként a MOBILPRESENT Kft. jelentkezett egy környezettudatos gondolkodásmódnak megfelelő megoldással, ami egyben saját fejlesztés is. Ez az X Banner - Bamboo.

(r)


Az ötlet, hogy bambuszból készüljenek kiállítási installációk, a cég ügyvezetőjének egy Kínai útja alkalmával született meg, egy ottani gyár tulajdonosával közös beszélgetéskor. Az ECO-design ilyen fajta alkalmazása nemcsak a termék gyártásának környezeti hatásait minimalizálja, de annak életciklusa végén a hulladékkezelés problémáját is megoldja.

Szerkezeti felépítésében egy hagyományos X Banner, viszont anyagában már egy új, merőben szokatlan választás. Itt ugyanis nem alumíniumból, vagy üvegszálas rúdból készültek a flexibilis szárak, hanem bambuszból. Ez az innovatív megoldás már első ránézésre is különleges megjelenést kölcsönöz a konstrukciónak. A felhasznált anyagoktól eltekintve lényegében nem különbözik a hagyományos X Banner szerkezetektől.
De nézzük, hogy mekkora előnnyel jár ez az újítás:

Jelenleg a mobil installációk többsége alumíniumból készül.
Az alumíniumot fizikai és kémiai tulajdonságai számos területen uralkodó anyaggá tették. Kis fajlagos tömege (1/3-a a vasénak) és kedvező mechanikai tulajdonságai miatt az ipar kedvelt alapanyaga. Könnyű és tartós dolgok készülhetnek belőle. Viszont ennek komoly ára is van. Előállítása rendkívül energiaigényes folyamat, és nyersanyagának, a bauxitnak a bányászata is súlyos környezetkárosítással jár. Mindez számokban: 1 tonna alumínium előállításához rengeteg vízre, 4-5 tonna bauxitra, és 22000 kW/h elektromos áramra van szükség. Melléktermékként 12000 kg szén-dioxid kerül a levegőbe, és 2-3 tonna veszélyes hulladéknak számító vörös iszap és sok-sok szennyvíz keletkezik. Meglehetősen összetett számításokkal kiszámítható, hogy ha alumíniumból készülne ugyan ez az X Banner, akkor csak a gyártáshoz szükséges energia fedezésére 10 darab bambuszból készült X Bannert kellene elégetnünk. De azzal, hogy a bambuszból készült X Bannert választjuk, kb. 25 kg -al kevesebb szén-dioxid jut a légkörbe, 4-6 kg vörös iszaptól óvjuk meg a földet, és kb. 100 literrel kevesebb édesvíz szennyeződik el.
A bambusz, kivágása után nagyon gyorsan képes regenerálódni. Nem kell újraültetni, mivel a gyökereiből újrahajt. Egy bambuszliget 2 év alatt szinte eredeti állapotába újranő. Egyes fajtái ideális körülmények között akár napi 20 cm-t is képesek nőni, miközben oxigént termelnek.
A világ legkeményebb héjú növénye. A héjkeménysége a kerámiáéval vetekszik, a szakítószilárdsága pedig megegyezik a vele azonos átmérőjű vasrúdéval.
Kínálatunkba két méretben is elérhető a konstrukció. A prezentálható grafikus nyomat mérete 60 x 160 cm vagy 75 x 200 cm lehet.
Nem nehéz levonni a végső következtetést, miszerint ez az új anyagválasztás minden szempontból jó irányba mutat. A bambuszból készült termékeink bevezetése folyamatos, így hamarosan újabb alternatívákat adunk a környezettudatos prezentációkhoz.

MUTASSON PÉLDÁT KORNYEZETTUDATOS PREZENTÁCIÓKKAL.

Hozza helyzetbe magát, éljen a lehetőségeivel!

További információkért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz vagy termékfelelősünkhöz!
Telefon: + 36 1 215 3586
E-mail: nyomdaker@nyomdaker.hu

Kulcsár György
Telefon: + 36 1 881 2401
M.Telefon: + 36 20 464 3771
E-mail: gykulcsar@nyomdaker.huLáthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2012-10-04 18:11:05] Pajna Zsuzsanna
Érdekes lehet!

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976