Környezettudatos
Szelektív a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel azon intézmények közé lép, amelyek felismerték, hogy a hulladék érték, ha újra nyersanyag lehet, és súlyos környezetszennyezés, ha a lerakón végzi. A legjobb hulladék természetesen az, ami nem keletkezik, ehhez nincs másra szükség, mint tudatos vásárlókra, tudatos fogyasztókra.

(r)

 
Az új tanév egyik nagy újdonsága az egyetemen, hogy szeptembertől bevezetésre kerül a szelektív hulladékgyűjtés. Jelentős változásokat vehetünk észre a Főépület és a Sóház hulladéktárolóinak elhelyezkedésében, némileg a belső terek képe is megváltozik. Az új rendszer kis törődést igényel az egyetemi oktatók, hallgatók, dolgozók részéről, azonban sikeres működése esetén jelentősen csökkenthetjük munkahelyünk, iskolánk környezetterhelését, valamint hulladékgazdálkodási költséget is megtakaríthat az Egyetem.

 


Az intézményi szelektív hulladékgyűjtés bevezetését csaknem egy éves munka előzte meg. A HaKöSz 2011 őszén kezdett tárgyalásokat az egyetemi vezetéssel. Bálint György, a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság hivatalvezető helyettese korábban is foglalkozott a lehetőségekkel, és ezúttal is a projekt mellé állt. A felmérések, a GMFI adatai, valamint a beérkezett ajánlatok alapján az FKF Zrt.-vel történő szerződésmódosítás bizonyult a legjobb megoldásnak. A takarítókon sem múlik semmi, Nagy-Révész Katalin és a takarítási teendőket ellátó cég munkatársai rendkívül rugalmasan kezelték a helyzetet, és örömmel fogadták a környezetbarát kezdeményezést. Szeptembertől kezdve tehát kizárólag a hallgatókon, oktatókon múlik, hogy odafigyeléssel hosszú távon is sikeressé tegyék a rendszert – akár a környezet iránti felelősség, akár az egyetem tisztasága iránti igény által vezérelve. A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel azon intézmények közé lép, amelyek felismerték, hogy a hulladék érték, ha újra nyersanyag lehet, és súlyos környezetszennyezés, ha a lerakón végzi. A legjobb hulladék természetesen az, ami nem keletkezik, ehhez nincs másra szükség, mint tudatos vásárlókra, tudatos fogyasztókra. A szeméthegyek csökkentésének másik lehetősége a szelektív hulladékgyűjtés, amely a számunkra már feleslegessé, használhatatlanná vált hulladékoktól segít bennünket környezetbarát módon megválni.
Brányi ZoltánLáthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976