Használt CD-ből, DVD-ből Dunát lehet rekeszteni. Veszélyes anyag, tehát nem lehetne beledobni a kommunális hulladékok közé, de szelektíven sem tudjuk gyűjteni. Mit kezdjünk vele? A közeljövőben néhány ötletet adunk, hogy lehet felhasználni ezeket a kidobásra való termékeket.
A CD-n kizárólag digitális információ rögzíthető. Ha a rögzítendő, pl. hangzó anyag analóg formában áll rendelkezésre, akkor a digitalizálást is ebben a fázisban kell elvégezni. Manapság ezeket a feladatokat a korszerű stúdiók, illetve a szoftverfejlesztők a rögzítendő információ szerkesztési fázisában már elvégzik és csak a legritkább esetben adják át a CD gyártónak.
Mindennapjainkban nélkülönözhetetlen tárgyakkal vagyunk körbevéve. Így van ez a DVD-kel, CD-kel. Hiába vigyázunk rá, elkerülhetetlen, hogy karcosak legyenek. Ajánljuk önöknek ezt videót. Részletesen bemutatja, hogy varázsolhatjuk újjá ezeket.
Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.
Több ötletet adtunk olvasóinknak, mit is kezdjenek a kukába nem dobható CD illetve DVD-ikkel. Legyen most itt egy videó, mit lehet még csinálni ezekből a tárgyakból. Csak idő és kettő ügyeskéz kell hozzá, a család pici tagjainak garantáltan örömet fognak szerezni.
A CD, DVD 99%-a polikarbonát, amit számtalan célra újra lehet hasznosítani. A polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésálló képességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag. 2008-ban évente 50 milliárd lemezt gyártottak világszerte.
A CD-k és a DVD-k ma már az informatika papírzsebkendői: olcsó és könnyen, gyorsan írható eszközök, amelyeket ugyanolyan könnyen és gyorsan dobunk ki, ha már nincs szükség rájuk. Íme néhány ötlet a lemezek okozta környezetterhelés csökkentésére.
[ Forrás: Sok kis lemez, egy nagy probléma ]
Egy használt USB kábelből, egy használt parafadugóból, egy eldobandó játék elektromos motorjából és remek nyári frissítő hűtést kapunk 2db használt CD felhasználásával. 2 lemezt megmentettünk a szeméttelepre jutástól és magunkat a hőségtől.
[ Forrás: Inda Video - CD-ből ventillátor ]
A legegyszerűbb felhasználási példája a CD, DVD-nek. Szinte kézügyesség sem kell, hisz a lemezen lévő lyuk adott. Ide kell beilleszteni az óraszerkezetet, és készen is vagyunk.
[ Forrás: YouTube -Make a CD Clock ]
Védjük együtt környezetünket! Felesleges, használt CD-it ne dobja a kommunális hulladékok közé, gyűjtse össze és helyezze el a kijelölt gyűjtőpontokon.
[ Forrás: VTCD újrahasznosítás ]
Karácsony közeledtével a fenntarthatóság jegyében karácsonyfadíszt egy kis kreativitással CD DVD korongból is elkészíthetjük. Persze megfontolandó, hogy akkor tegyük ha minimum a fenyő is cserépben vészeli át az ünnepet, majd utána megfelelő kerti környezetbe kerül. Vagy műfenyő sem rossz megoldás.
[ Forrás: Kreatív Központ - Karácsonyi díszek CD lemezből ]
Bár nagyon kényelmes, és még jól is néz ki a szék súlya igencsak komoly lehet. Már már pazarlásba megy át ez az újrahasznosítás, de mindenképpen dicséretes képződmény.
[ Forrás: Szék, sok száz CD-ből ]
Tudta Ön, hogy évente több mint 55 millió doboznyi szoftver kerül szeméttárolóba vagy égetőbe, ezen felül több milliónyi zenei CD-t is eldobunk?
Tudta Ön, hogy 2000-ben több mint 700 CD gyár üzemelt a világon?
Tudta Ön, hogy 45 tonnányi CD válik feleslegessé havonta. Karcosak, használhatatlanok, megunt játékok, zenék, filmek vannak rajta?
Nem szabad műanyagként kezelni, mivel polikarbonátot, lakkot, festéket, és egyéb szerves anyagot tartalmaz. TILOS a műanyag hulladékgyűjtőbe dobni!
A CD, DVD kifüggesztve óhatatlanul pörög forog a levegőáramlás hatására. A fényben tükröződve ijesztő lehet minden termést megkívánó madárnak. Bár lehet a szarka - aki lehet kevésbé szereti a szőlőt - inkább vonzónak találja? Mindenesetre hatásosnak tűnik e újrahasznosítási eljárássorozat.
[ Forrás: GevaPC Informatika ]
Karcos,kiselejtezett CD illetve DVD lemezeit leadhatja a Média Markt vevőszolgálatánál kihelyezett gyűjtődobozba! Ön ezzel a környezetet védi!
[ Forrás: Vissza Vele! ]
Ez az ötlet egyrészt a CD újrahasznosítását másrészt a CD-ROM meghajtó, mint elektronikai hulladék felhasználását valósítja meg. Egy IT szakembernek remek ajándék, dísz és egy sugallat a környezettudatossághoz.
[ Forrás: CD-ROM óra ]
CD-k ből készült fedeles reklámzacskótartó. 6db CD, kocka formába illesztve, és a nylon zacskók rendezett tárolása feladat megoldva.
[ Forrás: Marcsi oldala ]


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976