A komposztálás az egyik legjobb környezetvédelmi megoldás! Háztartási hulladékunk közel 30-40%-át spórolhatjuk meg, s még értékes tápanyagokban gazdag földet is nyerünk vele növényeink számára.
Holnap január 6-a Vízkereszt karácsony zárása, de egy újabb ünnepkör kezdődik a farsang. Nincs szükségünk tovább a karácsonyfára. Sokan ezt a napot még megvárják, és ezután dobják ki a fenyőfát.
Hogy micsoda ötletek vannak! Folytassuk újraMikulás sorozatunkat egy újabb gyöngyszemmel. Nézzék meg ezt a kis csoda Mikulást, és próbálkozzanak Önök is.
A hulladék szervesanyag-tartalmának csökkentése kiemelt célja az Európai Unió környezetpolitikájának, mivel a hulladék szervesanyag-tartalmának bomlása következtében nagymértékben nő az üvegházhatású gázok mennyisége a légkörben. Ezzel az Európai Uniós törekvéssel összhangban kezdte meg Társaságunk 2006. júniusában Budapest zöldövezetes kerületeiben a kerti zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladékot külön erre a célra rendszeresített hulladékzsákba gyűjtjük, amit a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálunk.
A szépen ápolt, gondozott kert elkerülhetetlen velejárója a zöldhulladék keletkezése. Tudjuk, milyen nagy gondot jelent manapság a zöldhulladéktól megszabadulni. Cégünk szeretne Önnek ebben segítségére lenni.
A Kerületi Környezetvédelmi Programban Budapest Újbuda levegőtisztasága érdekében, valamint a zöldlomb szállítási költségeinek csökkentésére Újbuda Önkormányzata, a Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar, az OBI Barkács Áruházlánc Savoya-Park és a Prizma Kft. együttműködésével folytatja a 2008 szeptemberében elkezdett sikeres kerületi komposztáló projektet.
A kerti zöldhulladékos zsákokat kiemelt stratégia partnerünknél is meg lehet vásárolni. A zsákok ezentúl a Díjbeszedő Holding Zrt. ügyfélszolgálatain, a MOL budapesti töltőállomásain, a Praktiker budapesti és Budapest környéki áruházaiban, valamint a SPAR csoport üzleteiben is elérhetőek.
[ Forrás: FKF Zrt. hulladék zsákos szolgáltatásai ]
A háztartási szemét jelentős részét zöld hulladék teszi ki. Egy mindennapi kukásedény valóságos kincsesbánya ilyen szempontból. A Hulladék Munkaszövetség honlapján a komposztálás szemléletének és gyakorlatának terjesztése átfogóan megismerhető.
[ Forrás: www.komposztalj.hu ]
A zöldhulladék külön erre a célra rendszeresített hulladékzsákba gyűjthető, ami az FKF Zrt. Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központjában kerül komposztálásra. Az elszállítást végző járművek kizárólag az FKF Zrt. Logójával ellátott, illetve „Kerti zöldhulladék” feliratú műanyag zsákokban kikészített zöldhulladékot gyűjtik be a kijelölt területekről.
[ Forrás: Szemét »36 1 ... Közterület Budapest ]
2008. szeptember 15-től a kerti zöldhulladékos zsákokat 31 budapesti MOL töltőállomáson is lehet vásárolni. Az érintett területek lakói könnyebben és gyorsabban jussanak hozzá a zöldhulladékos zsákokhoz.
[ Forrás: Szemét »36 1 ... Közterület Budapest ]
Sok esetben megoldásnak tűnik felgyülemlett hulladékot konténerrel elszállítani. Ha zöld hulladékot szállíttatjuk akkor tényleg kizárólag zöld hulladékot tegyünk bele mivel szerves hulladékokat csak megfelelően kialakított lerakóba lehet beszállítani. Ellenkező esetben, komoly, vegyes hulladéknak megfelelő díjat kell fizetni érte.
[ Forrás: Konténeres Blogóvatosan a vegyes konténerekkel ]
100 literes, kék színű, kommunális hulladékgyűjtő zsák és a 100 literes zöld, kerti zöldhulladékos zsák lehetőséget biztosít az esetenkénti többlethulladék megfelelő kezelésére.
[ Forrás: FKF Zrt. hulladék zsákos szolgáltatásai  ]
Használjunk minél többen ilyen szatyrot és terjesszük az üzenetet: „Házi komposztálással a háztartási hulladék akár 40 százalékkal csökkenthető!” Az új lenvászon szatyrok vastagabb és így tartósabb anyagból készültek, mosógépben is moshatóak.
[ Forrás: Bővebb információ: ]
A hulladékokból - szervesanyag-tartalma csökkentése érdekében - , érdemes külön gyűjteni a szerves anyagot. A háztartásban keletkezet hulladék közel 30% komposztálható hulladék. A zöld hulladék komposztálása után értékes tápanyagot tartalmazó komposzt keletkezik.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976