Tojáshéjtól gyógyuljunk?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-03-26 10:05:36

A tojás a legolcsóbb főzési alapanyag, még akkor is ha manapság ritkán vásárolunk 30,- alatt darabját. Legértékesebb tápanyagforrásunk. Nem is beszélve a héjáról. A tojáshéj kb. 95%-a kalcium-karbonát.(x)

Rendkívül magas kalcium- valamint fluortartalmánál fogva a tojáshéj arra is alkalmas, hogy meggátolja a csontritkulást és a fogszuvasodást. Tehát ha ügyesek vagyunk és szánunk rá időt a felhasználására, ne dobjuk ki.

Kívül-belül alaposan mossuk meg (akár fertőtlenítő vízben) majd  szárítsuk meg. Törjük darabokra és púder finomságúra őröljük. Sütemények vagy kenyér készítésénél 1 kiskanállal tegyünk a tésztába.

 
 
Megóvjuk magunkat mindazon betegségektől, amelyek kalciumhiány következtében lépnek fel. Magyarországon oly gyakori csontritkulás betegség miatt nemcsak a tojáshéj fent leírt fogyasztása ajánlható, hanem magának a tojásnak a gyakoribb fogyasztása is alkalmas a megelőzésre, mert a hazánkban általában fellelhető élelmiszerek közül a szervezet jó kalciumháztartásához nélkülözhetetlen D-vitaminnak legkiválóbb forrása.
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/