Csokicsomagolás-gyűjtéssel is óvhatják a környezetet

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-07-08 20:31:49

A csoki nem csak finom lehet, de csomagolása hasznos is. Ez az elgondolás vezérelte a Milka csokit és a TerraCycle-t, amikor életre hívták a Milka Csokoládé Brigád elnevezésű új programot. A csoko-ládé elfogyasztása után nemcsak a kellemes íz-élmény marad meg, hanem a csomagolás is.(x)

Magyarországon elsőként indít gyűjtőprogramot csokoládé csomagolóanyagok újrahasznosítására a Kraft Foods vezető márkája, a Milka. A TerraCycle-lal közös program olyan hulladék anyagok gyűjtésére buzdít minden vállalkozó kedvű szervezetet és magánszemélyt, melyek eddig nem, vagy csak nehezen voltak újrahasznosíthatók. A Milka Csokoládé Brigád névvel indított akció célja, hogy a feldolgozott csokoládépapírok újrahasznosításával új, zöld és fenntartható termékek kerüljenek forgalomba. A gyűjtőprogram nemcsak környezet-tudatosságra és takarékosságra késztet, hanem egyúttal jótékonykodásra is lehetőséget nyújt a brigádok számára. A csomagolóanyagok visszaküldésének ösztönzése céljából ugyanis a beküldött csomagolások után a Milka és a TerraCycle pénzadományt juttat el a programban résztvevők által megjelölt nonprofit intézményekhez.

csokicsomagolás-gyűjtés

A csoki nem csak finom lehet, de csomagolása hasznos is. Ez az elgondolás vezérelte a Milka csokit és a TerraCycle-t, amikor életre hívták a Milka Csokoládé Brigád elnevezésű új programot. A csokoládé elfogyasztása után nemcsak a kellemes íz-élmény marad meg, hanem a csomagolás is. Ha ezeket a zömében műanyag-alapú csomagolóanyagokat nem a szemétbe dobjuk, hanem minél nagyobb mennyiségben visszagyűjtjük, a TerraCycle száz százalékig képes azokat újrahasznosítani. Az eredeti Milka csomagolásokból így aztán újszerű, környezetbarát termékek készülhetnek: műanyag használati tárgyak, táskák, hátizsákok, irattartók, stb. A teljeskörű "recycling" a "legzöldebb" hulladékkezelési módszerek közé sorolható, és alternatívát kínál a hulladékégetés vagy a hulladéklerakás gyakorlatával szemben.

 A környezettudatos gondolkodás mellett a jótékonyság is kiemelt szerepet kap a Milka Csokoládé Brigádok életében. A fogyasztók számára a programban való részvétel teljesen ingyenes (a csomagküldés költségeit a TerraCycle és a Milka vállalja át), sőt minden egyes beküldött csokoládécsomagolás után a Milka 2 forintot ír jóvá a gyűjtők számláján. Az összegyűlt pénzt a brigádok felajánlhatják az általuk kiválasztott nonprofit szervezet számára. A programra magánszemélyek, vállalatok és szervezetek egyaránt ingyenesen regisztrálhatnak a Terracycle weboldalán.

Novák Zoltán, a Kraft Foods Magyarország ügyvezetője elmondta: "A Milka csoki célja, hogy piacvezető márkaként követendő példát mutasson a környezettudatos gondolkodás terén, valamint hogy a gyűjtő csapatok létrehozásával környezetünk védelme érdekében is összehozza az embereket, legyen szó kollégákról, barátokról, sportkörökről vagy egyéb csapatokról."

"A Terracycle-lal való együttműködést nemcsak azért kezdtük pont a Milkával, mert ez az egyik leg-népszerűbb csokoládémárka Magyarországon, hanem azért is, mert a Milka az a márka, amely a rideg, cinikus és keserű mindennapokban olyan értékeket képvisel, mint a gyengédség és a felelősség. Úgy véljük, ez nem pusztán ember és ember, hanem az ember és a fenntartható környezet vonatkozásában is fontos." – tette hozzá Kádár András, a Kraft Foods Hungária marketing igazgatója.

A TerraCycle-t 2001-ben a magyar származású Tom Szaky alapította az Egyesült Államokban. Mára már több mint 20 országban 20 millió ember és számos vállalat részvételével működik sikeresen az általuk kifejlesztett újrahasznosítási program. A cég az elmúlt években a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható hulladékok összegyűjtésével és felhasználásával ezerötszáz féle új terméket hozott lét-re.

"A TerraCycle megalapítása óta az volt az álmom, hogy a szülőhazámban is elindíthassam a vállalatot" mondta Tom Szaky, a TerraCycle alapítója és vezérigazgatója. "Izgatottan várom legfőbb, világszintű partnerünkkel, a Kraft Foods-szal való újabb együttműködésünk indulását. Örömmel tölt el, hogy Magyarországra hozhatjuk gyűjtőprogramunkat és újrahasznosítási megoldásainkat is!"

Ha többet szeretne megtudni a programról, vagy regisztrálna a Milka Csokoládé Brigád tagjaként, látogasson el a www.terracycle.hu weboldalra.

A Terracycle-ról
A TerraCycle, Inc. egy nemzetközi újrahasználattal és újrahasznosítással foglakozó vállalat, amely a nehezen új-rahasznosítható csomagolóanyagokból mindenki számára elérhető és innovatív termékeket készít. A 2001- ben alapított Terracycle (www.TerraCycle.hu) világelső a nem újrahasznosítható fogyasztói csomagolási hulladékok gyűjtésében és újrahasznosításában. A TerraCycle több mint 30 világmárkával dolgozik együtt az Amerikai Egyesült Államokban olyan használt csomagolóanyagok és termékek gyűjtésében (chipses zacskó, édességcsomagolás, italos zacskó, írószer, fogkefe, stb.), amelyek máskülönben a hulladéklerakókba kerülnének. A gyűjtött hulladékból újrahasznosított anyagok és termékek készülnek, amelyeket az interneten vagy a legnagyobb áruházakban értékesítenek aztán. A hulladékot a TerraCycle Brigádprogramok keretein belül gyűjti. A Brigádok min-den visszaküldött csomagolóanyag után 2 forintot kapnak. A Brigádok maguk rendelkezhetnek arról, hogy az összegyűjtött csokipapírok után kapott pénzösszeget mely jótékony szervezetnek utalja át a gyűjtőprogram szer-vezője. További információ a TerraCycle-hoz való csatlakozásról a www.terracycle.hu oldalon található.

A Kraft Foods-ról
A Kraft Foods Inc. (NYSE: KFT) a világ egyik vezető élelmiszergyártója, mely páratlan termékportfolióval ren-delkezik. A mintegy 170 országban ízletes kekszeket, édesipari termékeket, italokat, sajtokat, fűszereket és kész-ételeket forgalmazó Kraft Foods 2011-es árbevétele 54,4 milliárd USA dollár volt. A Társaság legendás márkái közül tizenkettő – Cadbury, Jacobs, Kraft, LU, Maxwell House, Milka, Nabisco, Oreo, Oscar Mayer, Philadelp-hia, Tang és Trident – évente önmagában is több mint egymilliárd USA dollár bevételt generál. 2011. augusztus 4-én a Kraft bejelentette, hogy két részre osztja a társaságot, két független részvénytársaságot hozva létre: egy magas növekedést generáló globális snack-céget, és egy nagy nyereséget hozó észak-amerikai fűszeráru-társaságot. A tranzakció a várakozások szerint 2012 végén zárul majd le. Az innováció, marketing, egészség és wellness, valamint fenntarthatóság területén vezető szerepet játszó Kraft Foods a Dow Jones Industrial Average, a Standard & Poor s 500, a Dow Jones Sustainability Index és az Ethibel Sustainability Index tagja.
További információért kérjük, látogasson el a www.kraftfoodscompany.com, illetve a www.facebook.com/kraftfoodscorporate honlapokra.
A Kraft Foods Hungária Magyarországon három telephelyen, Budapesten, Székesfehérváron és Győrben műkö-dik. Utóbbi két megyeszékhelyen a Kraft Foods cukorka és keksz gyártókapacitással rendelkezik.

A Milka csokoládéról (https://www.facebook.com/milkacsokolade)
Az idén 111 éves Milka csokoládé hazánkban 21 éve található meg a polcokon és már évek óta piacvezető a táblás csokoládé piacon.
Csak a táblás csokoládé kategóriában 21 különféle Milka csokoládé ízzel találkozhat az üzletekben a fogyasztó, melyet rendszerint kibővítenek a különleges, limitált ideig kapható ízek.
Ezen felül egyre több más kategóriában is találkozhatunk a márkával, így például a szeletes kategóriában a Milka Wafelinivel, a praliné polcokon a "I love Milka" termékekkel, vagy a kekszek polcain a különféle ostyás, piskótás vagy kekszes Milka finomságokkal.

csomagolas.lap.hu
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven