Mi értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-10-07 08:37:07

Gyűjtjük, gyűjtjük de minek!? Sok kritika, sok kétely között gondolhatunk sok mindenre ami a szelektív hulladékgyűjtés körül kering. Mindenesetre napról napra egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a tevékenységgel.(x)

A hulladékok szelektív gyűjtése az újrahasznosítás folyamat első legfontosabb lépése. Hisz ha szemétbe kerül az értékes nyersanyag - másodnyersanyag - akkor már nagyon nehéz onnan környezetkímélően előbányászni. Ha egyáltalában elő lehet bányászni, és nem a több száz éves reménytelen lebomlási folyamatokra várni.

Az ember aki hulladékot termel Önmaga és a Jövő érdekében felelős a hulladékok környezetkímélő elhelyezésre. Nem terhelhetjük meg, hogy másra hagyjuk a piszkos munkát! Nem csinálja meg helyettünk senki.

Magyarországon a szelektív hulladékgyűjtés még nem olyan elterjedt, mint a világ többi országában, például Dániában, Svédországban, ahol a hulladék 80-90%-át így dolgozzák fel. Ennek egyik oka az lehet, hogy Magyarországon viszonylag kevés a szelektív hulladékgyűjtő, továbbá kevésszer ürítik ki ezeket.


 
Írországban 6 lakásos társasházhoz tartozó szelektív hulladékgyűjtő sziget.Újrahasznosítás - Wikipédia


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/