Műanyag hulladék
Klímaváltozás, PET palack, kis tabletta – Hol az összefüggés?

Manapság a csapból már nemcsak víz folyik, hanem az a szomorú tény is, hogy a klímaváltozást, a globális felmelegedést, a kezelhetetlen hulladék mennyiséget mi okoztuk. Ma már tudjuk, hogy kis figyelmességgel, apró dolgokkal, ha vissza nem is fordíthatjuk, de nagyban lelassíthatjuk a folyamatot.

(r)

Hála a témát kihűlni nem hagyó médiumoknak, évről évre egyre nő a „tudatos vásárlók” száma, akik odafigyelnek nem csak arra, hogy lekapcsolják a villanyt ha kimennek a szobából, és kikapcsolják a TV-t, ha nem nézik, hanem arra is, hogy mindennapos vásárlásaik során a lehető legártalmatlanabb, és a lehető legkevesebb hulladékot termelő termékeket vásárolják.
Ismert adat,hogy hazánkban, 1 és 5L-es kiszerelű szélvédőmosó folyadékot évente mintegy 1millió darabot használunk el, ami – sajnos – az esetek nagy részében nem kerül a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre. Ez körülbelül 5000m3 hulladék! Általános szokás,hogy az 5L-es kiszerslést keresik és vásárolják, hiszen ár-érték arányban tényleg kedvező, már-már otthagyhatatlan. Azonban,mikor a felhasználás megtörténtént,azaz beöntöttük a megfelelő helyre,ott van a nagy kérdés: hova tegyem???
És ismét csak: hála a tudománynak rámutatunk még egy termékre amellyel hatalmas mennyiségű hulladék előzhető meg.
Miről van szó?
Egy pici, alig 2,5grammos tablettáról. A Purgator tabletta egy magas hatásfokú, környezetbarát tisztító koncentrátum, amelyet egyenesen a gépjármű ablakmosó tartályában lehet felhasználni. Az alapgondolat a PURGATOR tisztító tabletta fejlesztésénél és megalkotásánál az volt, hogy az általános szélvédő mosók, , beleértve a koncentrátumokat is 75%-ban vizet tartalmaznak. Az elképzelésünk az volt , hogy a folyadék transzportálását elkerüljük. Például egy 5 literes ablakmosó folyadék megvásárlása esetén a tartály gyakran a maradék tisztítószerrel hosszú ideig a csomagtérben foglalja a helyet, és ugyanez vonatkozik a koncentrátumokra is. Ugyanezzel a problémával kell szembesülniük a kereskedőknek, és az értékesítőknek, akik vizet szállítanak és raktároznak. Ellentétben ezzel 2,5 kg tisztító tablettával 4000 liter szélvédőmosó folyadék állítható elő. Egyszerűen és kizárólag csapvíz hozzáadásával.
Purgator tabletta hazánkban, ha nem is olyan kiváló eredménnyel mint a környező országokban,de felvette a versenyt a PET palackok uralta szélvédőtisztító iparágban. Egy aprólékosan, részletekeben precíz tervezést követően került a fogysztókhoz,vállalva a nem túl könnyű és egyben úttörő szerepet az autózásban jól ismeret kannás kiszerelés........börögzült....
Szerncsére sokan vagyunk – és egyre többen - ,akik komilyan veszik a környezetbarát gondolkodás és életvitel szemlétetét, így rövid időn belül polcokra került. Az első év eredménye: 240 ezer PET palackkal kevesebb hulladék.
A berögzült szokásokon változtatni nem könnyű, belátjuk. De kis odafigyeléssel, ahogy megtanultuk lekapcsolni a villanyt, ahogy megtanultuk, hogy nem folyó víznél mossunk fogat, úgy ez is megtanulható: ha kifogy a spriccelnivaló keressük a kis tablettákat palackok helyett. (X)

 Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

[2011-01-22 14:22:35] Lévai Péter
Biztos jó találmány.
[2011-01-30 10:54:43] Katona Ferenc
Mint találmány nem rossz de mikor fog ez elterjedni,széles körben is.

Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976