ami újra és újra és újra… újrahasznosítható!

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-06-02 01:53:45

Légy Te is üvegbarát flash mob a Millenárison! A Környezetvédelmi Világnap alkalmából közös csörömpölésre várnak mindenkit a Csodák Palotája melletti füves területre. A szervezők, a kihelyezett szelektív gyűjtő szigeteknél a résztvevők által otthonról hozott üvegek egyszerre történő bedobásával keltette zaj által kívánják felhívni a figyelmet az egyik leginkább környezetbarát és legtöbbször újrahasznosítható anyag, az üveg szelektív gyűjtésének fontosságára.(x)

A feladat:

Hozz otthonról egy üres üveget és gyere ki 2009. június 4-én, csütörtökön 16 órára a Millenárisra, a Csodák Palotája mellé (a füves területre). Keresd a két üveggyűjtő konténert és a Friends of Glass logókat! Ha meghallod az üveg hangját zendíts rá Te is, a sípszó után (kb. 1-2 perc múlva), mintha csak ezért jöttél volna, dobd be az üvegedet a megfelelő szelektív gyűjtőbe és hagyd el a helyszínt.


Csapjunk zajt együtt, népszerűsítsük saját zenénkkel az egyik leginkább környezetbarát anyagunkat, az üveget, ami újra és újra és újra… újrahasznosítható!
Csapjunk zajt együtt...


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.