G'ROBY és a szelektív

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-08-14 11:03:27

G'ROBY-t, mint élelmiszer és háztartási vegyiárut házhozszállító céget ismertük meg. G'Roby Online Shop számára mindig fontos volt a környezettudatosság és a környezetvédelem.(x)

Az áruház a környezettudatos vevőkre gondolva számos környezetbarát árucikket - például természetes alapanyagú tisztítószereket, mosószereket -, bio- és natúr-terméket forgalmaz. 2010 júniusában a G'ROBY újabb jelentős lépést tett a környezet megóvása érdekében azzal, hogy a magyar internetes kereskedelmi piacon elsőként bevezette a szelektív hulladékelszállítás szolgáltatást.

Ennek keretében a cég vállalja, hogy a vásárlók által saját háztartásukban szelektíven összegyűjtött papír, üveg(palack), fém(doboz), műanyag(palack) valamint alkáli elem hulladékot az egyes kiszállítások alkalmával átveszi és saját költségén a megfelelő helyre szállítja. A kezdeményezés néhány hét alatt nagy népszerűségre tett szert: a G'ROBY futárjai máris több mint négy köbméter műanyag palackot, 2 mázsa papírt és különböző mennyiségű egyéb szelektív hulladékot adtak át az újrahasznosítással foglalkozó FoReGo Magyarország Kft-nek.

A G'ROBY 1999-ben kezdte meg a házhozszállítást, eleinte telefonos, majd 2000 tavaszán, az internetes áruház megnyitásától, online megrendelések alapján. A G'ROBY hálózat egyik üzletéből induló szolgáltatás mára önálló üzletággá nőtte ki magát: jelenleg külön telephelyről, az online áruház részére létesített 2000 m2-es raktárközpontból, közel 60 alkalmazottal és 20 saját szállítóautóval szolgálják ki a Budapestről és vonzáskörzetéből érkező napi 220-240 megrendelést.

Milyen hulladékokat gyűjthet szelektíven?

ÚJSÁGPAPÍR - napilapok, magazinok, szórólapok, reklámújságok (pl. a hetente megjelenő G-Roby magazin már lejárt példányai).
MŰANYAG FLAKON - üdítős műanyag palackok, laposra gyűrve és hajtogatva.
ÜVEGEK - színes és fehér boros-, befőttes, italosüvegek, tisztára mosva, kupak nélkül.
FÉMDOBOZOK - fém üdítős dobozok, laposra taposva.
ALKÁLI ELEMEK, AKKUK - lemerült elemek és elhasználódott akkumulátorok, a többi hulladéktól elkülönítve.

Mit kell Tennie Önnek?
Gyűjtse otthonában, irodájában szelektíven a hulladékokat. Megrendelése leadásánál jelezze ügyfélszolgálatunknak, hogy hulladékot is küld vissza. Kiszállításkor adja át a sofőrnek, szétválogatva a hulladékokat. Ügyeljen arra, hogy a hulladék mennyisége ne haladja meg a sofőr kapacitását (max. 2 láda / szállítási cím). 

Forrás: GROBY
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/