PET palackból osztálykirándulás

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-04-27 08:43:09

Szemezgetünk hazai és külföldi oldalakról, innen is onnan is próbálunk színes és érdekes cikkeket összeállítani oldalunkon. Nagy örömünkre szolgálnak azok a blogok is, ahol olvashatunk környezettudatos életről. Ilyen gyöngyszemre bukkantunk a blogteren és most közreadjuk a szerkesztő írását.(x)

 
"Évente mintegy 1,5 milliárd darab, vagyis 12 ezer tonnányi PET - palackot dobunk a szelektív hulladékkonténerekbe. Évente ki tudja hány tonna lehet az, ami a sima szemétbe kerül, hiszen nincs mindenhol a közelben szelektív gyűjtő. Nagyon sokat hallunk arról is, hogy már mi mindenre hasznosítják a szelektíven összegyűjtött pillepalackokat, ami persze örömteli, mert nem szennyezzük velük tovább a környezetet, hiszen ezek jó része sohasem bomlik el. Az alábbi történetet egy nagymama mesélte el nekem, s ez az üres és az újrahasznosítás közötti palackok „életéről” szól. Azért is tetszett meg nagyon, mert látszik, hogy a magyar leleményesség nem ismer határokat, és ezt most pozitív értelemben mondom. Gondoltam, hogy közreadom, mert hiszem, hogy ez a jó példa is ragadós lesz, ha másért nem, akkor sajna a mostani szegénységünk okán.
Menjünk kicsit vissza a történet megértéséhez. Sajnos egyre több szülőnek kell nemet mondania akkor, amikor iskolás csemetéje bejelenti, hogy az - az évi iskolai kirándulásra mennyi pénzt kell az osztály-pénztárba beadnia. Bizony egyre több családban nemhogy kirándulásra, de uzsonnára sem jut. Az óvodás gyerekek szülei meg azért panaszkodnak, hogy már a szalvétát, WC papírt is otthonról kell vinniük a gyerekeknek, mert arra sem futja."
Folytatás itt:
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven