PontVelem program

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-01-20 12:52:24

Múlt szeptemberben indult el a PontVelem használtelem-gyűjtő program a 6-15 éves, általános iskolás korú diákok számára. A program indulását lelkes csatlakozás követte mind az iskolák, mind a gyerekek részéről; a szervezők várakozásaikon felüli sikert könyvelhettek el az indulás óta eltelt mindössze 4 hónap alatt.(x)

A PontVelem használtelem-gyűjtő program célkitűzése környezetünk megkímélése a használtelem-hulladék káros hatásaitól, ezért a használt elemek szelektív gyűjtését ösztönző komplex programot kínál a legfogékonyabb korosztály számára.

PontVelem Program

A program lényege a gyerekek számára az elemgyűjtés jutalmazása pontokkal. Az összegyűjtött pontokat különböző ajándékokra lehet beváltani a pontvelem.hu honlapon található PontBoltban. A program kommunikációs központja a pontvelem.hu honlap, ahol a regisztrált tagok saját folyószámláikon követhetik nyomon elem- és pontgyűjtéseik alakulását, csak úgy, mint egy valódi bankszámlán. Mindez a környezettudatos magatartásminta követése mellett a saját pénzzel (pontokkal) való gazdálkodás folyamatára is játszva tanítja a gyerekeket.

A program sikerének egyik legfontosabb mérőszáma (a csatlakozók nagy száma mellett) a résztvevők által begyűjtött elemek mennyisége, amely a mindössze 3 hónapos gyűjtési időszak alatt máris meghaladta a máskor egy félév alatt visszagyűjtött elemek mennyiségét!

A csatlakozás minden általános iskola és minden 6-15 éves diák számára nyitott; az iskolák számára iskolai versenyt is hirdettünk, amelyen a legjobban teljesítő 6 iskola értékes nyereményekkel gazdagodhat. Újabb és újabb versenyekkel, programokkal várjuk pontvelem.hu honlapunkon a már regisztrált tagjainkat és az ezután regisztrálókat is!

Hasonló cikkek:
Veszélyes hulladékok a háztartásban : Akkumulátorok 2.

Elemfaló, környezetterhelő kütyük
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven