Teszedd VS NeSzemetelj

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-05-31 11:56:13

Már csak 2 nap és itt a TeSzedd 2012 önkéntes összefogás akció. Mindenkit, aki szombatját erre áldozza buzdítani tudok csak. Ez idáig rendben is van de már megint utólagos megoldásokkal terheljük szabadidőnket és pénztárcánkat.(x)

Az EU is elsőként preferálja a megelőzést, jelen esetben azt, hogy Ne Szemetelj! A szemetelést mint tevékenységet kell visszaszorítani szabályokkal, végrehajtásokkal, kampányokkal, kulturált emberi morál kialakítással. Az Okos ember nem szemetel.

Jelenleg más helyett szedhetjük is a szemetet, utólagosan kevéske hétvégi szabadidőnket gusztustalan szemétkupacokkal tölthetjük el. Mennyivel jobb lenne ha ezet a hatalmas összeget és dicséretesnek mondható Önkéntes erőket a megelőzésre fordítanánk.

A megelőzés minden területen kifizetendőbb és még az év többi részében is jól éreznénk magunkat , hogy nem kell szeméttel teli Magyarországon élnünk.
 
teszedd neszemetelj

Aki tud szánja rá az idejét, energiáját, odautazás esetén pénzét és számoljuk fel a szemétkupacokat! De a megelőzésre is legalább ilyen volumenű akciók kellenének órásplakátokon, kampányokon keresztül.

TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért akció
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven