Gyógyszert a lefolyóba?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-02-12 09:01:11

Felháborodott olvasói levelet adunk közre. Az anyuka otthon van gyermekeivel szülési szabadságon. Próbál szelektíven gyűjteni és környezettudatosan élni. Miért csak próbál? Olvassák el.(x)

 

Ma elvittem a gyógyszertárba a lejárt szavatosságú gyógyszereket, és az elfogyott gyógyszerek üvegeit (pl.:Nurofen), mint   környezettudatos anyuka. Gondoltam a gyógyszertárban a legjobb helyen lesznek. Erre mit mondott a gyógyszerész?

Gy: -Folyadékot legközelebb ne hozzon, mert elázik a papírdoboz, amiben tároljuk a hulladékot, nyugodtan öntse a lefolyóba, a köptetőt, meg ilyesmiket!
M: Hiszen ez antibiotikum, meg lázcsillapító!
Gy: ÓÓ, hát azt is nyugodtan öntse ki a WC-be, majd egy lendülettel a Stodal-os és Nurofenes üveget a hétköznapi szemetesbe hajította....!

igazam van-e a felháborodásommal, vagy ez tényleg így van rendjén, ahogy a hölgy mondta? öntse a lefolyóba, a köptetőt, meg ilyesmiket! 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven