Nincs esélye a hulladéknak

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-03-21 18:52:36

Egy újabb hulladékfajta kerül begyűjtésre TerraCycle országos programja útján. Mint megtudtuk a gyűjtés továbbra is ingyenes. Minden egységnyi elküldött hulladékért 2 forintot adományoznak egy az ön által választott jótékonysági vagy non-profit szervezetnek.(x)

chio papírgyűjtés szelektív.hu
 
A sós finomságok gyártásán túl a Chio termékek gyártója, az Intersnack Magyarország Kft. fontosnak tartja a környezetvédelmet.  A Chio ezért döntött úgy, hogy a TerraCycle Magyarországgal karöltve programot indít a snack csomagolások gyűjtésére és újrahasznosítására.
 
Gyűjtsön  össze egy doboz vagy egy kisebb zsák megtöltéséhez elegendő mennyiséget a megfelelő csomagolásokból. A csomagolásokat nem szükséges sem megtisztítani, sem kötegelni! Lehetőség szerint újrahasznosított dobozt vagy zacskót használjon a küldéshez. Ahhoz, hogy hulladékodért TerraCycle pontokat kaphasson, legalább 1,5 kg (körülbelül 250 darab) snack csomagolást gyűjtsön össze, mert ennél kevesebbért nem áll módunkban pontokat jóváírni a számláján.
Töltse le a TerraCycle csomagküldő címkét a terracycle.hu oldalról, mellyel ingyenesen postára adhatja a csomagot.

Ragassza fel a címkét a dobozra, majd vigye el a legközelebbi postára, ahonnan a csomagküldő nyomtatvány kitöltése után térítésmentesen elküldik azt a TerraCycle-höz.
A Chips Brigádban az alábbi típusú csomagolásokat fogadjuk el: chipsek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak, pattogatott kukoricák csomagolásait.
Ha részletesebb információra van szüksége, kattintson a Chips Brigád GYIK gombjára!

 Hogyan működik a TerraCycle?
 chio papírgyűjtés szelektív.huA TerraCycle célja, hogy megszüntessen olyan fogalmat. mint a szemét. Szervezett programok keretében országosan begyűjtik, majd feldolgozzák a hulladékot. Az újrahasznosított anyagból új termékek készülnek.

Az újrahasznosításnak kétféle módja van: az „upcycling” során a hulladék anyagát és eredeti formáját figyelembe veszik, míg a „recycling” során teljesen új alakot ölt a hulladék (pl. fröccsöntött termékek). S ami a legjobb az egészben, ha egy TerraCycle termék elhasználódik, az eredeti Brigád keretein belül visszaküldhetik a céghez, így többször is kaphat pontokat ugyanazért a hulladékért. 
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven