Gyűjtsünk aláírást az újrahasznosításért

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-04-03 10:19:52

Napról napra több a hulladék mennyisége, amivel nem tudunk mit kezdeni. A magyar lakosság túlnyomó többsége sem gyűjt szelektíven. Akik gyűjtenek is kevesen vannak. Ez a szám egymillió körül van.(x)

 
Vannak akik nem csak szelektíven gyűjtenek, hanem újrahasznosítják a hulladékot. A CERREC projekt egyik fő célja, hogy elősegítse a nemzetközi szintű konszenzus kialakulását az újrahasználat fejlesztésének, megvalósításának és népszerűsítésének módjáról. A HUMUSZ tagja a Szakmai Tanácsadó Testületnek, így részt vesz a folyamat kidolgozásában. A folyamatos szakértői egyeztetések eredménye az újrahasználatra és felújításra vonatkozó közép-európai kezdeményezés.

újrahasznosítás

A Kezdeményezés a projekt egyik fő eredménye, ami összegzi a projekt partnereinek és a Külső Szakértői Csoport tagjainak nézeteit. A dokumentum az interneten hozzáférhető és online aláírható minden újrahasználat iránt elkötelezett fél számára. 
További információt erről itt olvashatnak: HUMUSZ
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven