Sikeres hulladékcsökkentő projekt a Corvinuson

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2018-12-27 13:34:45

A Budapesti Corvinus Egyetem hat hallgatója azt tűzte ki célul, hogy csökkentsék az egyetemen keletkező műanyag hulladék mennyiségét, és ebbe egy eseményen keresztül a corvinusos diákokat is szerették volna bevonni.(x)

A Bring your own cup, Corvinus! elnevezésű projektnek az volt a lényege, hogy egy héten keresztül minél több hallgatót buzdítson arra, hogy vigyék magukkal a saját poharaikat, és a büfében a teát és a kávét abba kérjék az egyszer használatos poharak helyett.

Az eseményen rész vevő, és a saját poharukról képet megosztó diákok között a csapat 5 ajándékcsomagot sorsolt ki.

A facebookos eseménynél több mint 530 ember jelölte be, hogy „Érdeklődik”, ami jócskán felülmúlta a szervezők várakozásait. A fotófeltöltés kevésbé aratott sikert, kevesebb mint 20 hallgató vett részt a nyereményjátékban. Az egyetem három büféjének dolgozói azonban megerősítették, hogy átlagosan napi 10-15 ember érkezett a saját poharával, így összesen az egy hét alatt a három egységben mintegy 150-200 hallgató, illetve egyetemi dolgozó járult hozzá a projekt sikeréhez.

A facebookon számos hallgató fejezte ki tetszését az eseménnyel kapcsolatban, többen is írták, hogy örülnének még több hasonló megmozdulásnak. A szervezők elégedettek voltak az eredménnyel és remélik, hogy ezentúl több diák fog a saját poharával érkezni, így kevesebb műanyag hulladék fog keletkezni az egyetem területén.


 

Az esemény támogatói:

FKF Nonprofit Zrt.
www.fkf.hu

 

 

 

3D Profi Fotó Kft - HobbyRendeles.hu
www.hobbyrendeles.huNomád Sport Outdoor Webáruház
www.nomadsport.euwww.uv-toll.hu

 

 

 

www.szelektiv.hu

 

 

 

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven