Hulladékmentesítő szerkezet

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2022-03-24 10:05:38

A folyóban úszó hulladékot összegyűjtő szerkezetet helyeztek üzembe Nagyváradnál a Sebes-Körösön(x)

Hulladékmentesítő szerkezetet helyeztek üzembe Nagyváradnál a Sebes-Körösön
Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti:   Kolozsvár, 2022. március 23., szerda (MTI) - A folyóban úszó hulladékot összegyűjtő szerkezetet helyeztek üzembe Nagyváradnál a Sebes-Körösön, közölte szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), Tánczos Barna romániai környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztert idézve.

Románia-környezetvédelem-kormány-víz

    A miniszter elmondta: a most üzembe helyezett víztisztító szerkezet a folyóban úszó hulladékot mozgatható karon keresztül állítja meg és gyűjtőtartályba irányítja. A begyűjtést követően a hulladékot újrahasznosítják.
    Tánczos Barna kiemelte: a beruházás a magánszektor kezdeményezésére, a civil szektor és a hatóságok együttműködésével valósult meg. Hozzátette: a most átadott hulladékmentesítő szerkezethez hasonlót telepítenek a következő két hónapban a Szamoson is. A román vízügyi hatóság ugyanakkor további hét, az úszó hulladék összegyűjtésére alkalmas berendezés terveit készítette el. Ebből négyet a Szamosok medencéjében, hármat pedig a Körösök medencéjében helyeznek el.
    Tánczos Barna arról is beszámolt, hogy az elmúlt két napban  a folyók megtisztításán dolgozó romániai és magyarországi szakemberekkel találkozott. Kedden Szatmárnémetiben mutatták be az integrált hulladékmentesítő rendszer tervét, amellyel az ország nyugati felében található folyókon gyűjtik be az úszó hulladékot. Szerdán a Tisza és a Szamos magyarországi szakaszain vették szemügyre, hogy mit jelent a folyók szennyezése, és hogyan dolgoznak a megtisztításukon.
     Áder János köztársasági elnök tavaly július elején levélben hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék problémájára. Levelében az államfő emlékeztette Ursula von der Leyent: korábban azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnöktől, hogy vesse latba befolyását a szennyezés megállítása érdekében. Tánczos Barna tavaly júniusban látogatott Magyarországra, ahol többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Nagy István agrárminiszterrel találkozott, és a folyami szennyezésekről is beszéltek.

kga \ kjj
Forrás: MTI 2022. március 23., szerda 19:11
Fotó :
Tánczos Barna/ Facebook / kronikaonline.ro

Tánczos Barna/Facebook(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/hulladekmentesito-szerkezetet-helyeztek-uzembe-nagyvaradnal-a-sebes-koroson#
Tánczos Barna/Facebook(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/hulladekmentesito-szerkezetet-helyeztek-uzembe-nagyvaradnal-a-sebes-koroson#)


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven