A hulladékgyűjtésben is elégtelenségek tapasztalhatók

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2022-03-29 10:00:13

Az ellenzéki összefogás pártjai kormányra kerülésük esetén rendbe tennék a közszolgáltatásokat - mondta a Párbeszéd zuglói alpolgármestere vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.(x)

Választás 2022 - Párbeszéd: az ellenzék rendbe tenné a közszolgáltatásokat.  Az ellenzéki összefogás pártjai kormányra kerülésük esetén rendbe tennék a közszolgáltatásokat - mondta a Párbeszéd zuglói alpolgármestere vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.  

    Szabó Rebeka, Pest megye 10-es választókerületének közös ellenzéki jelöltje úgy fogalmazott, a kormány "esztelen központosítása" miatt minden közszolgáltatás színvonala leépült.
    Választókörzetéből példaként említette, hogy Pilis településen gyakran barna ivóvíz folyik a csapból, emellett a környéken sokszor alacsony a víznyomás, csatornaszag terjed és a hulladékgyűjtésben is elégtelenségek tapasztalhatók. Az ellenzéki politikus szerint ennek hátterében az áll, hogy a forráshiány miatt folyamatosan romlik a közművek infrastruktúrája.
    A Párbeszéd kormányra kerülése esetén ezen úgy változtatna, hogy például csökkentenék a vízdíj áfatartalmát, amivel többletbevételhez juttatnák a szolgáltatókat, amelyek így fejlesztésekbe kezdhetnének - mondta Szabó Rebeka.


bkgy \ gry \ bvz \ gtr
Forrás: MTI 2022. március 27., vasárnap 11:49Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven