Nagytakarít a sztárvilág

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-04-24 01:30:27

Budapest, 2009. április 22. - Ismert személyek csatlakoznak a Budapest Fantomhoz, aki március közepe óta tisztítja meg a szelektív gyűjtőszigetek környékét, figyelmezteti a szemetelőket és falfirkákat távolít el. 2009. április 25-én, szombaton a Nagy Várostakarítás napján Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András csapatkapitányként indul útjára a fővárosi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megtisztítására és száll versenybe az I. Nagy Várostakarítás Bajnoka címért.(x)

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. lakosságot is bevonó nagyszabású kampánya, a Nagy Várostakarítás Budapest lakosainak figyelmét szeretné felhívni arra, hogy a környezet állapota, az utcák, terek, parkok tisztasága a legkisebb eldobott szeméten ugyanúgy múlik, mint az illegálisan lerakott bontási törmelékeken. A kampányhoz csatlakozó ismert személyek – Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András – fontosnak tartják, milyen környezetben élünk, és tisztában vannak azzal, hogy a környezet épsége és tisztasága közös felelősségünk.


A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. csepeli telephelyén minden érdeklődőt szeretettel vár április 25-én 9.00 és 15.00 óra között, ahol élőben követheti végig a lakosság Budapest megtisztítását és a sztárok vezette takarító-csapatok versenyét. A celebek csapatainak tagjait a helyszínen jelentkezők közül sorsolják ki, a szerencsések az ismert személyek kíséretében indulnak terepversenyre az FKF Zrt. sprintereivel, azokkal a gépekkel, melyek az utcai kisebb szemétedények tartalmát gyűjtik össze nap mint nap. A csapatoknak térkép alapján kell ellátogatniuk minél több szelektív hulladékgyűjtő szigethez, és begyűjteni az ott talált illegálisan elhelyezett szemetet. A bázisnál várakozó közönség számára folyamatosan követhető lesz a verseny állása, ahogy a csapatok teljesítménye is.


A műsorokkal, helyszíni tudósításokkal, környezettudatos családi programokkal és nagyszabású szemétbegyűjtési terepversennyel egyidőben az akcióhoz csatlakozó önkormányzatok az FKF eszközeivel, valamint polgáraik segítségével tisztíthatják meg területüket az illegálisan lerakott vagy felelőtlenül eldobált szeméttől. Az önkormányzatok egész nap kapcsolatban lesznek az „irányítóközponttal”, azaz az akció csepeli bázisával, ahol a kilátogatók figyelemmel kísérhetik a takarítási akció fejleményeit.
A kerületi programokról a helyi önkormányzatok ügyfélszolgálatai nyújtanak bővebb tájékoztatást.


Nagytakarít a sztárvilág


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven