Ablakos boríték

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2007-08-15 12:47:44

Az ablakos boríték kis mértékben celofánt tartalmaz. Ezt a papír újrafelhasználása során mint szennyeződést eltávolítják. Ugyanígy eltávolításra kerül a tűzőkapocs, gémkapocs. Szelektíven gyűjthető, papír gyűjtőbe való az ablakos boríték.(x)

A celofán annyira vékony, hulladékgyűjtés szempontjából elhanyagolható, hogy tépőszilárdsága is kisebb, mint magának a boríték papír anyagának a tépőszilárdsága.

Az ablakos boríténak e műanyag -celofán- része, a feldolgozása során, eltávolítás után nem kerül újrahasznosításra.


Irodában, de még otthonunkban is tömegesen találkozunk az ablakos borítékkal. Általában számlalevelet, értesítőket, hivatalos iratokat küldenek benne. Így sokszor e levélforma nem okoz örömöt a címzettnek.

Egy átlagos cég, vagy akár egy háztartás is negyedévente, akár 100db ilyen ablakos borítékot is kaphat bankszámlakivonat, értesítők, számlák kapcsán.

A boríték előoldalán, általában a jobb alsó sarokban fóliával fedett ablak található, így látható válik a levélpapírra irt címzés.
Hasznos, hisz nem kell külön etikett, külön címzést segítő előlap (coverpage), hanem magán a levélen található a címzett. A levélpapír összehajtogatott állapotban az ablakhoz kerül és borítékon kívül is láthatóvá válik. Ezzel címzési munkafolyamat is csökken, és nem kell elhasználni további papírt egy levélküldeményhez.
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven