Ne dobja szemétbe!

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2007-04-21 00:08:11

Ne gyűjtögesse, ne öntse ki, ne dobja a szemétbe, lejárt vagy feleslegessé vált gyógyszerét. A gyógyszerek csomagolását, mely a készítménnyel érintkezett is a kijelölt helyekre vigye.(x)

Magyarországon valamennyi gyógyszertárban díjmentesen visszaveszik öntől a gyógyszerpari készítményeket.
Praktikus, hisz Ön új gyógyszer vásárlásával egybe tudja kötni ezt a környezettudatos lépést. A szemétbe került gyógyszer káros, sőt veszélyes lehet a környezetünkre.

A gyűjtőládába tűz és robbanásveszélyes készítményeket ne helyezzen! Ha kérdése van a kockázatokról és a "mellékhatásokról" olvassa el a tájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.