Újradoboz, csomagküldéshez

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-11-03 13:35:31

A teret hódító online áruházak, csomagküldő szolgáltatások, napról napra bővülnek, terjednek. Kényelmes, költséghatékony, és egyre megbízhatóbbak. A csomagküldés viszont összetett feladat, hisz biztonságos csomagolás kell a küldeményeknek. Sokszor a túlságos csomagolás az áru átvételekor szemétbe kerülhet.(x)

Több online áruházat is megkérdeztünk, hogy környezetvédelmi szempontból a csomagolást, hogy egyszerűsítik. A legtöbb esetben még csak nem is foglalkoztak érdemben a kérdéssel. De akadt nagyon leleményes példa is.

A csomagátvevő helyen a legtöbb vásárló a túlzottan nagy dobozból kiszedi a pár apró terméket, a kartondobozt majdnemhogy sértetlenül a maguk után hagyja. Ez rendben is van hisz a csomagátvevő helyen vélhetően ezeket a karton hulladékokat összegyűjtik és a szelektív hulladékgyűjtésnek megfelelően kezelik.

Örömünkre, több vállalkozás ezt a felesleges hulladékkezelést észlelvén az ilyen egyszer már használatos dobozokat, összegyűjti online áruházuk termékeinek csomagolására, postázásra használják fel.

Ennek köszönhetően egy kartondoboz, minimum kétszer teljesíti feladatát, biztonságosan eljutatja a terméket kétszer is a  vásárlóhoz. Persze a doboz már  nem gyári és elmondások szerint volt már visszajelzés a hanyag csomagolásra, de amikor környezetvédelmi, vagy anyagi jelentőségét az ügyfél is megismerte, a reklamáció ellenkezőjére fordult.

Az online áruház megsporolja a csomagolási költség jelentős részét, ezáltal a vásárló is. A doboz azonnal újrahasznosításra kerül saját funkciójában, hulladék nem keletkezik.

A rendszeren el lehetne gondolkozni, szervezettebb szinten is, hisz mindenki jól jár.
A kereskedő, a vásárló, a csomagátadó, és környezetünk is.

Egy kartondoboz akár tízszer is felhasználható, de tovább lehetne lépni még strapabíró bérelt csomagolással is."több éves Online áruház vezetése során előszeretettel használtuk, mi is használt karton dobozokat. Én a helyi postával egyeztettem erről, ahol a csomagátvételi munkaállomásnál rendszeresen nagy mennyiségű különféle méretű kartondobozok várták a kidobást. Amikor egy ügyfél postán veszi át a csomagot legtöbbször a csomagolásból kiszedi a rendelt terméket és a doboz a posta nyakán marad.
Én és még pár csomagküldéssel foglalkozó áruház a csomagolódobozok ilyen jellegű beszerzése mellet döntöttünk. Egyrészt ingyen van, másrészt a Postának sem okoz gondot, harmadrészt a majdnem tökéletes állapotú dobozok újra lettek hasznosítva."
nyilatkozta a Hobbyrendelés.hu volt üzletvezetője.


kapcsolódó linkek:
csomagolas.lap.hu


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven