Az újrahasznosítással mindenki nyer!

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-02-08 19:50:31

2010-ben új kampány lesz a médiában. TV-ben, rádióban, újságban és természetesen online felületen is. Nagyszabású népszerűsítő hadjárat indul környezetünk védelméért. A kampány az újrahasznosítást és annak előnyeit mutatja be, ami mindenki számára kézzelfogható nyereséggel jár. Ennek természetesen alapfeltétele a hulladékok szelektív gyűjtése.(x)

Tavaly már láthattunk TV-ben szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos reklámfilmeket. A most induló eddigi legnagyobb, uniós támogatással megvalósított környezetvédelmi kampánysorozatban Végh Zsolt rendezésében új, ötletes, nyerő filmszpotok kerülnek a nézők elé. A reklámfilmek mutatják be, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel csak nyerni lehet.
 


Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. országos környezetvédelmi szemléletformáló kampánya "a hulladék érték" címet viseli. Az előző évben a sokak által jól ismert "Ha jól dobod el, jól jön vissza" videó kampány volt látható.

A kampányt az UNIO támogatta a KEOP - 2009 - 6.1.0/C - A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) keretén belül.
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven