Kis lépés a nyereményekért, nagy lépés a környezetért.

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-06-22 00:05:29

A Tesco áruházlánc nagyszabású nyereményakcióval motiválja az oda betérő vásárlókat június 11. és augusztus 29. között országszerte. PET-palackokat és aluminiumdobozokat várnak az akció keretében.(x)

A palackokért egy Tesco PET (kék) vagy egy Tesco ALU (zöld) gyűjtőzsákot adnak ajándékba az üvegvisszaváltóban vagy a vevőszolgálati pultnál. A strapabíró gyűjtőzsákok elhasználódás esetén díjmentesen újra cserélhetők a vevőszolgálaton.

Az akció keretében egy matricát kapnak azok a vásárlók, akik a palackgyűjtő zsákban visszavisznek 20 darab PET-palackot vagy 20 darab alumíniumdobozt. A matricákat egy gyűjtőfüzetbe kell beragasztani, és azok a vásárlók, akik összegyűjtenek 5 db matricát, egy palack szénsavas ásványvizet kapnak ajándékba a Tescótól. A kitöltött és 2010. szeptember 5-ig visszaküldött kuponfüzetek sorsoláson vesznek részt, ahol 5 x 150 ezer forintos vásárlási utalvány kerül kisorsolásra.
További információért látogasson el a Tesco honlapjára: ZöldTESCO

TESCO tippek:
 
Mit tehet Ön a környezet megóvásáért?

  • Vásároljon környezetbarát tisztítószereket, bevásárlótáskákat, kozmetikumokat.
  • Használjon Tesco tartós táskákat eldobható zacskók helyett, így csökkentheti hulladéktermelését. Ne felejtse minden vásárláskor újra használható táskáját magával vinni!
  •  Válasszon minél kevesebb csomagolóanyagba csomagolt terméket, és amikor lehet, vegyen utántölthetőt! Ha nincs szüksége külön csomagolásra, kérjük, szóljon eladónknak!
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/