Kifinomult újrahasznosítás kartonpapírból

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-06-28 09:55:16

"2008-ben világszerte több mint 25 milliárd kartondobozt hasznosítottunk újra. Az újrahasznosított italos kartonok mennyisége évente több mint egy milliárddal nő. Természetesen a világ minden pontján az önkormányzatokkal és az iparági partnerekkel együttműködve végezzük ezt a tevékenységet." Írja ezt honlapján a Tetra Pak.(x)


A karton gyakorlati haszna ismert. Talán a legszélesebb körben használt csomagolási anyag. Miután kicsomagoltunk belőle, sajnos a hulladéklerakók  terméke lesz, pedig micsoda tárgyak válhatnak belőle ha egy megfelő kézben landol. A művészeknek semmi sem akadály. Jöhet bármilyen hulladéknak nevezett tárgy, a kreatívitásnak nincs határa. Mark Langan és Chris Gilmour műveire csak azt tudjuk mondani, ez az újrahasznosítás művészete.


Akár funkcionális tárgyak is készülhetnek, a London Design Fesztiválon egy kávéházat alakítottak ki kartonból, de ezeket használatba is vehették az oda betérők.


 
Forrás: greendiary.comGyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

(x) Reklám

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása

Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés

Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!

Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.